comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe Olimpiyat'tan yine eli boş döndü

05 Mayıs 2013, Pazar 22:07

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, İstanbul BŞB. deplasmanına konuk oldu. Sarı lacivertli takım sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı ve şampiyonluk umutlarını sona erdirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İstanbul Büyükşehir Belediyespor 2-0 kazanarak Süper Ligde kalma adına altın değerinde üç puanı hanesine yazdırdı. Ligde zirveyi kovalayan Fenerbahçe'nin ise Galatasaray'ın Sivasspor'u mağlup etmesinin ardından şampiyonluk hayalleri suya düştü.
Maçta İstanbuk Büyükşehir Belediyespor'un gollerini 36. dakikada Ömer Can ve 90. dakikada Mehmet Topuz kendi kalesine kaydetti. 77. dakikada Caner Erkin'in bir şutu direkten dönerken

Ligin 32. haftasına kadar lider Galatasaray'ı takip eden Fenerbahçe, aldığı bu mağlubiyetle bitime 2 hafta kala 9 puan geriye düştü. Şampiyonluğu matematiksel olarak kaybeden Fenerbahçe, böylelikle gözünü Türkiye Kupası'na dikti.

Bu sonucun ardından ise Fenerbahçe ligde 58 puanda kalırken İstanbul BŞB. ise

FENERBAHÇE'DE KADRO REVİZYONU
Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasına, hafta içinde Benfica ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuyla çıktı.

Portekiz'deki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan Volkan Demirel, Yobo, Salih Uçan ve Caner Erkin İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yedek soyundu. Benfica maçında sakatlanan Gökhan Gönül, Selçuk Şahin ve Kuyt ile Ziegler ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

BELEDİYE'DE 6 DEĞİŞİKLİK
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise geçen haftaki Sivasspor maçının 11'inden 6 değişiklikle sahaya çıktı. Sivasspor maçında ilk 11'de oynayan Oğuzhan Bahadır, Tom Silva ve Zenke yedek soyunurken, Metin Depe ile sarı kart cezalısı olan Mahmut Tekdemir ve Doka kadroda yer almadı.

Bu oyuncuların yerlerine Eduardo, Can Arat, Efe İnanç, Tevfik Köse, Ömer Can Sokullu ve Tayfun Pektürk, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de oynadı.

İLK ATAK BELEDİYE'DEN
Karşılaşmaya iki takım da deyim yerindeyse temposuz başladı. Sarı lacivertli takım Mehmet Topal ve Emre'den kurulu orta alandan ileriye etkili toplar bırakamazken Belediye savunması özellikle ilk yarıda hatasıza yakın bir oyun sergiledi.

Süper Lig'de tutunma mücadelesi veren İstanbul BŞB. ise kontra ataklarla sonuca gitmeye çalışırken maçtaki ilk tehlikeli atağı da gerçekleştiren taraf oldu. 12. dakikada sağdan Tayfun Pektürk'ün pasıyla ceza yayında topla buluşan Ekrem Ekşioğlu meşin yuvarlağı bekletmeden Efe İnanç'ın önüne bıraktı. Efe, kaleci Mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta attı.

STOCH DEVAM EDEMEDİ

Maça Fenerbahçe formasıyla ilk 11'de başlayan Miroslav Stoch, karşılaşmanın henüz başında oyundan çıkmak zorunda kaldı.

25. dakikada rakibi ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalan Slovak oyuncu, oyuna devam edemeyeceğini işaret ederek kenara geldi. Stoch'un yerine Caner Fenerbahçe'de görev yaptı.

BELEDİYE HATAYI AFFETMEDİ
Maçta topa daha fazla sahip olamasa bile pozisyon bakımından rakibini zorlayan İstanbul BŞB., Fenerbahçe'nin bir anlık savunma zaafiyetini golle değerlendirerek maçta öne geçen taraf oldu.

Mücadelenin 36. dakikasında Tayfun'un orta alandan attığı pasla savunma arkasına sarkan Ömer Can, kaleci Mert'le karşı karşıya kaldı. Ömer Can, Mert'in kalesinden çıkmamasını iyi değerlendirerek sağ köşeden topu filelerle buluşturdu ve maçta eşitliği bozdu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı 1-0'lık İstanbul Büyükşehir Belediyespor üstünlüğü ile sona erdi.

FENERBAHÇE İSTİYOR AMA...
Sarı lacivertli takım karşılaşmanın ilk yarısında yakalayamadığı pozisyonları ikinci yarıda bulmaya çalıştı. Belediye'nin orta sahasında başarılı görüntü çizen Efe ve Holmen, Fenerbahçe boş alan bırakmadı. Sarı lacivertli takım golcüleri Webo ve Sow'u topla buluşturmakta zorlanırken son dakikalara doğru uzun toplarla yüklenmeye başladı.

Belediye ise özellikle defans kurgusunun hatasız oyunuyla Fenerbahçe'ye geçit vermezken ikinci yarıda sahasına çekilmeye başladı.

CANER'İN ŞUTU DİREKTE PATLADI
İkinci yarıda Fenerbahçeli taraftarları 'gol' diye ayağa kaldıran tek pozisyonu Caner Erkin geliştirdi.

77. dakikada ceza sahası dışında topu önüne alan Caner Erkin, kaleyi karşısına aldıktan sonra kaleye sert bir şut gönderdi. Savunmaya da çarpan top üst direğe çarparak kornere çıktı.

TOPUZ KENDİ KALESİNİ VURDU
Maçta 90. dakikaya gelindiğinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor skoru 2-0 yaptı.

Sol kanattan yapılan ortaya ters bir vuruş yapan Mehmet Topuz, skoru 2-0'a getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İstanbul BŞB., Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!