comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Hooijdonk'tan F.Bahçe'ye uyarı!

30 Nisan 2013, Salı 17:37

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Pierre van Hooijdok, sarı lacivertli takımın UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile oynadığı maçı değerlendirdi, rövanş için önerilerde bulundu..

Bugün Gazetesi'nde Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Hooijdonk, 2000/01'de formasını giydiği Benfica için ise tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yaşattılar ifadesini kullandı. ''Ancak Benfica'nın oynamasını engelyen de Fenerbahçe'nin doğru stratejisidir. Dolayısıyla Fenerbahçe hem kendi oyununu kabul ettirerek hem de rakibi baskılayarak, geceye damgasını vurdu" dedi.

ÜRETKEN, YARATICI VE AGRESİF
Hooijdonk, ilk maç için şunları söyledi:
"Fenerbahçe, final yolunda çok büyük bir adım attı. Gerçekten çok iyi bir performans sergilediler. Galibiyeti sonuna kadar hakkettiler. Çok sayıda pozisyon ürettiler; 3 tane top direktön döndü ve bunula birlikte Benfica'ya oranla çok daha üretken, çok daha yaratıcı oynadılar. Dün akşam galibiyeti tamamıyla Fenerbahçe hak etti."

BENFICA, GERÇEK GÜCÜNDEN ÇOK UZAKTI; ANCAK BU DA FENERBAHÇE'NİN BAŞARISIDIR
İlk maçı değerlendiren Hooijdonk, "Ve dün gece Benfice için ise tam anlamıyla bir hayal kırıklığıydı. Biliyorsunuz 2000-01 sezonunda Benfica'da da oynamıştım. Bir kaç sezondur gözlemliyorum, hep yükseliş içerisinde olan bir takım. Bu sezon çok daha iyi oynuyorlar; fakat İstanbul'da aynı oyunu ortaya koyamadılar. Ancak bu da Fenerbahçe'nin başarısı. Fenerbahçe çok doğru bir strateji belirledi. Çok agresif oynadı. Bu da Benfica'nın istediği oyunu ortaya koymasını engelledi. Benfica'ya karşı gerçekten çok iyi oynadılar. Çok sıkı bir baskı kurdular. Eğer siz Benfica'nın şansını minimuma indirecek bir oyun ortaya koymuşsanız, bana göre mükemmel bir iş yapmışsınızdır. Fenerbahçe bunu yaptı" şeklinde konuştu.

DEPLASMANDA DA GOL GEREKİYOR
1-0'lık skor avantajına vurgu yapan Hooijdonk, "Fenerbahçe'nin elindeki 1-0'lık skor gerçekten çok iyi. Bana göre ikinci maçta atılabilecek bir gol Fenerbahçe'ye finali getirebilir. Benfica'nın deplasmanda gol atamaması da Fenerbahçe açısından çok iyi oldu. Siz orada 1 gol atarsanız, bu Benfica'nın 3 gol atması anlamına gelir ki; bu hiç de kolay olmaz onlar için" dedi.

EGEMEN, CARDOZA'YI SAHADAN SİLDİ
Pier van Hooijdonk, Egemen'in ilk maçtaki performansını överek, "Egemen, gerçekten gecenin en iyi ismiydi. Sadece gol attığı için söylemiyorum, savunma aksiyonları da çok iyiydi. Gol atması önemli ama daha da önemlisi savunmadaki yeterliliğiydi. Oscar Cardoza'ya adım attırmadı. Onu durdurmak çok zordur. Egemen bunu yaptı. Dirk Kuyt çok iyi mücadele etti. Bana göre gecenin başarılı adamlarından bir tanesiydi. Fakat toplamda baktığınızda Fenerbahçe takım olarak çok iyi oynadı ve bu zafer takım oyununun eseridir" şeklinde konuştu.

EMİNİM GÖKHAN'I AVRUPA'NIN DEV TAKIMLARI TAKİP EDİYORDUR
Gökhan Gönül'ün performansından da övgüyle bahseden Hooijdonk, "Gökhan Gönül çok iyi bir sağ bek. Üstelik ofansif özellikleri üst düzeyde olan bir oyuncu. Ola John gibi durdurulması çok zor olan bir oyuncuya adım attırmadı. Benfica'nın en çalışkan ismini tam anlamıyla durdurdu. Ayrıca bir penaltı yaptırdı. Gerçekten çok iyi bir oyuncu. Eminim Avrupa birinci sıfı takımları onu dikkatle izliyor. Avrupa Ligi'nde yarı finalde oynuyor olması, onun üst düzey Avrupa takımlarına gitmesine yüzde yüz yardımcı olacaktır" dedi.

ERKENDEN FİNAL HAVASINA GİRMEK YANLIŞ
 Hooijdonk, bir uyarıda bulunarak, "Final için konuşmak erken. Adım adım gitmek gerekir. Fenerbahçe'yi Lizbon'da son derece zorlu bir 90 dakika bekliyor. Elbette Fenerbahçe büyük bir avantaja sahip; ama şimdi Fenerbahçe'nin finale çıkacağını kesin bir dille söylemek gerçekten çok zor. İkinci maçtan sonra bunu konuşmak gerekir" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!