comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin tarihi maçını o yönetecek

30 Nisan 2013, Salı 11:35

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin Benfica ile oynayacağı yarı final rövanş maçını yönetecek hakem belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe'nin, Portekiz'in Benfica takımı ile 2 Mayıs Perşembe günü oynayacağı yarı final rövanş maçının hakemleri belli oldu.

Portekiz'in Estadio da Luz Stadı'nda oynanacak ve 22.05'te başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Stéphane Laurent Lannoy yönetecek. Lannoy'un yardımcılıklarını Frédéric Cano ve Michael Annonier yapacak. Laurent Stien'in dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Antony Gautier ve Ruddy Buquet.

BAROS'U ATMAMASI ÇOK TARTIŞILDI

Stephane Lannoy, Fransa-Belçika sınırına çok yakın olan ülkenin kuzeyindeki 4000 kişilik Sailly-sur-la-Lys kasabasında yaşıyor. Lannoy, günlük yaşamda geçimini bilgisayar ve video oyunları dağıtımı yaparak sağlıyor.

44 yaşındaki tecrübeli hakem, 1998'den beri maçlarda düdük çalıyor. 2002 yılında ilk kez Fransa birinci liginde maç yöneten Lannoy, 2006 yılında FIFA kokartı taktı. Bundan 3 yıl sonra ise UEFA'nın elit hakem kategorisine yükseldi.

Fransız hakem Lannoy'un kariyerindeki en büyük olay, bir dönem Galatasaray'da oynayan Milan Baros'un Lyon ile Rennes arasında oynanan maçta rakip takımdan Stephane Mbia'ya karşı, ırkçı bir tutum olarak bilinen eliyle 'kötü koku' işareti yapması ve bunun hakem tarafından sadece uyarılmak yetinilmiş olması. Fransız medyası uzun süre bu olayı tartıştı.

Oyun stili olarak kontrolü oyunculara veren ve sadece dışarıdan bir izleyici gibi davranan Lannoy'un zorlu maçlarda kontrolü kaybettiği düşünülüyor. Kariyerinde en yüksek maç olarak Almanya ile İtalya arasında oynanan Euro 2012 yarı final maçı.

TÜRK TAKIMLARINA UĞURLU

Kartlarına çok fazla başvurmayan Lannoy, daha önce 3 kez Türk takımlarının maçına verildi. İlk kez Galatasaray'ın Slaven ile deplasmanda oynadığı ve 2-1 mağlup ettiği 2007/08 UEFA Kupası maçında düdük çaldı.

Daha sonra Beşiktaş'ın, deplasmanda Manchester United'ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada düdük çaldı. 2010 Dünya Kupası elemelerinde ise Türkiye ile Belçika'nın karşılaştığı ve 1-1 sona eren maçta Lannoy başarılı görüntüsüyle dikkat çekti.

Son olarak Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Real Madrid'i 3-2 yenerek büyük bir başarı elde ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçını yöneten Lannoy, yönetimiyle takdir topladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!