comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Aziz Yıldırım yeniden yargılanmalı'

29 Nisan 2013, Pazartesi 18:05

Genç Fenerbahçeliler'in lideri Sefa Kalya, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı adeta topa tuttu. Kalya, Yıldırım'ın bedava bilet dağıtmasından dolayı tekrar yargılanması gerektiğini de belirtti.

Fenerbahçe taraftarının Galatasaray'ı Kadıköy'de alkışlamasının mümkün olmadığını dile getiren Kalya, "Biz Ali Sami Yen'e şampiyon gittik, binlerce su şişesi yedik kafamıza" dedi.

Aziz Yıldırım'ın çeşitli taraftar gruplarına bedava bilet dağıtmasından dolayı tekrardan yargılanması gerektiğini deifade eden Kalya, "Galatasaray'ı alkışlarız" diyen sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Abdullah Kığılı'ya ise tepki gösterdi.

"ALKIŞLAYAN FENERBAHÇELİ OLAMAZ"

- Benfica maçını izlemek için Lizbon'a gidemeyeceksiniz, bildiğimiz kadarıyla bu konu hakkında neler söyeleyeksiniz?
"Niye gidemeyeceğiz? Gideceğiz tabii, diğer grupların hepsinden karaborsa bilet aldık. Aziz Yıldırım'ın diğer gruplara verdiği bütün biletlerden karaborsa olarak bilet aldık. Gidiyoruz maça."

- Galatasaray, Kadıköy'e şampiyon gelirse alkışlayacak mısınız?
"Kesinlikle alkışlamayacağız. Zaten dün tepkimi de verdik. Alkışlayan Fenerbahçeli olamazki bence. Biz şampiyon gittik, binlerce su yedik kafamıza. Kadıköy'de sadece Fenerbahçe alkışlanır, başka takım alkışlanmaz."

"BİR MANCHESTER DEĞİLİZ Kİ..."

- Kayserispor maçında tribünde gerginlikler oldu, tezahüratlarda bulundunuz.
"Gerginlik oldu derken sadece şey oldu, "Sıkıysa Cimbom'u alkışlayın" diye yönetime serzenişte bulunduk yani. Bütün taraftarların ortak temennisi bu zaten. Biz Chelsea, Manchester gibi değiliz ki, öyle bir saçmalık olmaz, Türkiye kaldıramaz onu. Taraftar kaldıramaz onu. Protesto olayı alkışlamayla ilgiliydi."

- Yönetime karşı bir durumunuz var mı?
"Biz şuna karşıyız bakın; bütün gruplara bilet verilirken, bakın ben şu an emniyetten çıktım çünkü benden şikayetçi olmuş Aziz Yıldırım, neye dayanarak; protesto ediyormuşuz ve diğer grupları sindiriyormuşuz, kendisi bedava bilet veriyor, otobüs veriyor gruplara, bir şey olmuyor. Bizim can güvenliğimiz dahi yok, söyledim zaten beni tehdit ediyor kendisi. Benimle görüşmek istedi, görüşmedim diye benim üstüme başıma çoraplar örüyor. Yönetime karşı derken biz sonuçta, takımımıza desteği her zaman veriyoruz zaten ama bu adam bizle uğraşıyor. Bizle uğraştığı için de bizde kendimizi savunuyoruz. Mağduruz yani şu an mağduruz. 3000-4000 bilet almış diğer gruplar. Bedava veriyor çoğuna ama bize paramızla bile bilet vermediler. Biz de diğerlerinden karaborsadan bilet aldık. Böyle bir saçmalık olur mu Allah aşkına. Diğer gruplarla bizi ayrıştırmak istiyor."

"BAŞKAN SAÇMA SAPAN ŞEYLERLE UĞRAŞIYOR"

- Sezon sonunda bir tepki vermeyi düşünüyor musunuz?
"Tepki derken biz Fenerbahçe düşmanı değiliz ki. Biz Fenerbahçeli'yiz, takımımızın yanındayız. Bizimle uğraşıyor, davul bile vermiyor, baskı uyguluyor, eminyete şikayetçi. Bir de cemaatçi diyor. Geçen Benfica maçında tekbir getirildiya Serkan Acar için, şimdi herkese yaymış, işte bunlar cemaatçi tekbir getiriyor. Sanki biz laiklik düşmanıymışız, Cumhuriyet düşmanıymışız gibi. Bir başkana yakışmıyor yani. Saçma sapan şeylerle uğraşıyor. İnsanları ayrıştırmaya çalışıyor. "

"PROTESTO ETMEMİZİ DE ENGELLİYOR"
"Emniyette verdiği şikayet dilekçesini gördüm ben, şok oldum. Yok "Yallah Aziz Yallah", yok "Kışkış Aziz", yok hakaret içermişiz. İnsanların protesto etmesini de engelliyor. Biz protesto etmeyenlere baskı uyguluyormuşuz, halbuki kendisi bize karşı diğerlerine bedava bilet, bedava otobüs veriyor. Benfica maçında biz resmi olarak paramızla bilet talep ettik, bir tane bilet bize vermediler. Yazıklar olsun ya bizi resmen ayrıştırıyor. Koskoca Başkan gidiyor, benimle ilgili şikayette bulunuyor."

"BAŞKAN, 6222'DEN TEKRAR YARGILANMALI"
"Kendisi kesinlikle ve kesinlikle, vallahi, billahi, tillahi bedava bilet de veriyor, otobüs de veriyor. 6222'den bence kendisinin tekrardan yargılanması lazım. Açık ve net söylüyorum karaborsadan satılan biletler yok mu? Kendi diğer gruplara bedava verdiği biletleri, diğer gruplar karaborsadan satıyor. Allah aşkına mantık var, bilet son gün çıkıyor. Benfica maçı. Biletin gerçek fiyatı 100 lira değil miydi? Karaborsadan 70 milyona bilet alınıyor, nasıl satılıyor. Bedava verdiği gruplara karaborsadan satılıyor. Emniyette bunu biliyor. Ama şu an herkes Aziz Yıldırımcı. Ama biz Allah'a havale ettik onu yani sonuçta."

- Sezon sonu yönetime bir tepkiniz olacak mı?
"Galatasaray'ı alkışlarlarsa tabiki tepkimizi vereceğiz. Böyle bir saçmalık olur mu? Biz değil sadece bütün taraftarların ortak görüşü. Ne demek yani sen Galatasaray'ı alkışlıyorsun. Binlerce su attılar bize gözünüzü seveyim. Su şişeleri futbolcularımızın kafasını yardı. Onlar bizi alkışlasalardı o zaman. Tamam biz centilmenlik isteriz de bu kadar da olmazki. Hiçbir Fenerbahçeli kaldıramaz onu söyleyeyim. "
 
(Sporx)


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!