comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bienvenu, F.Bahçe'yi çok düşündürüyor!

29 Nisan 2013, Pazartesi 15:52

Bonservisi Fenerbahçe'nin elinde olan Henri Bienvenu Ntsama, sarı lacivertli takıma transfer olduğunda kariyeri yükseliş trendindeydi ama Kamerunlu forvet, son 2 yılda gösterdiği performans ile vasatı aşamadı.

@media print{.linkz01 {display:none;} .hbrheadlinenew{display:none;} .hbrtitlenew{display:none;}}

- SPORX - Fenerbahçe'de beklentileri karşılayamamasından dolayı İspanya La Liga takımlarından Real Zaragoza'ya kiralanan Henri Bienvenu Ntsama kısa bir süre içerisinde bir hayal kırıklığı daha yarattı.

Zaragoza'da ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaratan Kamerunlu futbolcu, sadece 5 maçta forma giydi ve henüz golle de tanışamadı. La Liga'da tutunması oldukça zor olan Zaragoza, Bienvenu'nun transferi için Fenerbahçe'ye ısrar etmeyecek.

Zaragoza'ya transferinden sonra takımının oynadığı 13 maçın 1'inde ilk 11, 3'ünde oyuna sonradan dahil olan Kamerunlu 5 maçta yedek kaldı, kalan diğer 3 maçta ise maç kadrosuna dahil alınmadı. 24 yaşındaki oyuncunun toplam aldığı süre ise 174 dakika.

Teklif gelmesi halinde yabancı sınırlaması nedeniyle Kamerunlu forveti elinden çıkarması beklenen sarı kacivertli kulüp, Bienvenu'nun formsuzluğu nedeniyle kara kara düşünüyor.

Henri Bienvenu'nun yolu, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe zor bir dönemden geçerken Türkiye'ye düştü. Bir önceki yıl sarı lacivertli takıma karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçlarında Young Boys forması altında Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın dikkatini çekmişti. İsviçre kulübünde kaldığı tek yılda büyük bir atılım gerçekleştiren Kamerunlu forvet, 55 lig maçında 21 gol kaydetti.

NIANG'IN YERİNİ DOLDURACAKTI!

2011-2012 sezonuna elindeki yıldızlardan Andre Santos, Diego Lugano ve Mamadou Niang'ı kaybederek başlayan Fenerbahçe'nin gol yollarında yaşadığı probleme çare aranıyordu. Senegalli golcünün boşluğunu dolduracak bir transfer yapılacaktı ve Aykut Kocaman'ın aklına da Bienvenu geldi. İsviçre kulübüyle yapılan transfer görüşmelerinde 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağlandı ve Henri Bienvenu sarı lacivertli takımla 4 yıllık sözleşmeye (2016)  imza attı. 4 yılda toplam 4 milyon euro kazanacağı karlı bir anlaşma yapan Bienvenu, 1 yıl içinde büyük bir atılım gerçekleştirmişti.

Avrupa'da geçirdiği 1 sezon sonrasında Fenerbahçe'nin kadrosuna katılan Bienvenu'den beklentiler yüksekti. Sarı lacivertli taraftarlar, Young Boys eşleşmesinden hatırladıkları o yırtıcı oyuncuyu sahada görmeyi umuyorlardı. Üstüne üstlük Niang gibi kendini kanıtlamış bir ismin yerine Fenerbahçe'nin forvet hattında görev alacak olması da Kamerunlu forvetin sorumluluğunu bir kat daha artırıyordu.

ÖNCE GOL, SONRA ŞAMPİYONLUK KAÇTI

İlk maçlarda ortaya koyduğu mücadeleyle fazla eleştiri almayan Bienvenu, ilerleyen dönemde ise kaçırdığı gollerle Fenerbahçe taraftarına saç baş yoldurmaya başladı. Özellikle ligin ilk yarısın son maçında Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında kaçırdığı gol, bardağı taşıran son damla oldu.

Kaybedilen altın değerinde 2 puanın ne kadar önemli olduğu sezon sonunda Galatasaray'ın yarım puan farkla kazandığı şampiyonlukta görüldü. O sezon Fenerbahçe formasıyla ligde 36 maçta 8 gol kaydeden Bienvenu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi.

SOW GELİNCE PABUCU DAMA ATILDI

Ara transfer döneminde takıma katılan Moussa Sow'un gösterdiği etkili performans sonrasında gözden düşen Bienvenu, bu sezon başında forma şansı bulmakta zorlanmaya başladı. Ligin ilk yarısında toplam 5 resmi maçta forma giyen Bienvenu, ağları havalandırmayı başaramazken, La Liga ekibi Real Zaragoza'nın kiralama teklifini reddetmedi ve ligin ikinci yarısı için İspanya'nın yolunu tuttu.

Zaragoza'da kiralık olarak sözleşmesi bittikten sonra Haziran ayında Fenerbahçe'ye geri dönecek Kamerunlu sarı-lacivertli teknik ekibi gelecek sezon yürürlüğe girecek yeni yabancı sayısı statüsüyle birlikte kara kara düşündürüyor.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!