comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Kocaman'ın başarısı beni mutlu ediyor'

28 Nisan 2013, Pazar 09:35

F.Bahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum sarı-lacivertli kulübün son durumu hakkında açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Cristoph Daum, Fenerbahçe'ye ligde şans vermedi.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Cristoph Daum, Türk futbolu hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Alman hoca Galatasaray'ı ligde şampiyon ilan ederken Fenerbahçe'nin Avrupa macerasıyla ilgili de önemli sözler sarf etti. Bugün gazetesindeki haber şu şekilde;

Galatasaray'ın ligde 7 puan farkla lider olmasını ‘büyük avantaj' olarak niteleyen Alman futbol adamı, “Şampiyonluk yarışı her ikisi arasında ilerliyor ama Galatasaray 7 puanlık avantajını kullanır ve sezon sonunda şampiyonluğa ulaşır.Fenerbahçe'ye bu sezon şampiyonlukta şans veremeyeceğim" diye konuştu.

Kocaman'ın başarısı beni mutlu ediyor 2009-10 sezonunda çalıştırdığı Kanarya'dan Aykut Kocaman ile yaşadığı sorunların ardından ayrılan Daum, buna rağmen eski takımının Avrupa'da elde ettiği başarılardan mutlu olduğunu belirtti. Sarı-Lacivertlilerin Benfica karşısında ilkmaçta güzel bir sonuç aldığını dile getirenDaum, “Bence final için avantajlılar.

Aykut Kocaman ile aramızda rekabet olabilir; ancak Fenerbahçe, Avrupa'da başarıya ulaşırsa çok sevinirim. Çünkü takım bunu hak ediyor. Şu an kişisel sorunların önemi yok. Bu başarıya ulaşan Kocaman olmuş,Daum olmuş önemsiz.Kendisinin yakaladığı bu başarı nedeniylem utluyum" dedi.

Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı daha önce kazandığının altını çizen Daum“Müthiş bir başarıydı. Onlar da bunu hak etmişti. Fakat Fenerbahçe'de görev aldığım yıllarda Galatasaray'a karşı bir eksiklik hissetmedim.

Onlara saygı duyuyorduk, karşımızda bir Avrupa şampiyonu vardı. Fakat Fenerbahçe Avrupa kupasından önce de çok büyük bir kulüptü. Kupayı kazanrsa, bu, elbette kulübün imajına katkı sağlar ama kaybederse de kulüp büyüklüğünden bir şey yitirmez" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!