comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Benficalı oyuncular isyanda; 'Tükendik'

27 Nisan 2013, Cumartesi 12:51

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Fenerbahçe'ye 1-0 kaybeden Benfica'da futbolcular, teknik direktör Jorge Jesus'a çok yorulduklarını belirttiler.

Fenerbahçe'ye UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında 1-0 yenilen Benfica'da teknik direktör Jorge Jesus'un sezon başından bu yana uyguladığı rotasyonun, bu sezon takımı daha iyiye götürdüğü söylense de son maçların ardından yaşadıkları yorgunluk Portekiz'de gündem başlıklarından biri haline geldi.

Jorge Jesus'un Fenerbahçe maçının ardından, oyuncularının bazılarının Sporting Lizbon maçından sonra yeteri kadar dinlenemediğini dile getirdi. Ancak, oyuncuların son maçlarda yaşadıkları form düşüklüğü, bu sezon yapılan uzun ve zorlu maç trafiğine bağlı yorgunluktan kaynaklandığı görüşü hakim. Yapılan rotasyona rağmen, iskelet kadroda yer alan isimler daha önce hiç oynamadıkları kadar dakika oynadıkları ve lig, kupa, Avrupa maratonunda artık güçlerinin tükendiği belirtildi.

Antrenmalarda dahi bu yorgunluğa bağlı olarak tam randımanla çalışamayan oyuncular, hocalarına yorgunluklarının kendilerini etkilediği mazeretinde bulundular. Sezonun sonuna gelinmesi ve kritik maçların artması neticesinde oyuncuların ekstra efor sarfetmeleri, sakatlıklara neden oldu. Ufak sakatlıkları bulunan oyuncularla birlikte, savunmanın belkemiği ve takım kaptanı Luisao Fenerbahçe'ye karşı oynamazken, Nicolas Gaitan ise ikinci yarı süre buldu. Avrupa devlerinin yakından takip ettiği Gaitan, Fenerbahçe'ye karşı oynadığı bölümde varlık gösteremedi

Benfica teknik direktörü Jorge Jesus'un takımının fazla yorulmasına rağmen, Maritimo'ya karşı deplasmanda oynanacak kritik maçta rotasyon yapamayacağı belirtildi. Bitime 4 hafta kala Porto'nun 4 puan önünde yer alan Benfica, sondan bir önceki hafta Porto'ya konuk olacağı için puan farkının azalmasını istemiyor.

Tıpkı Fenerbahçe gibi yoğun bir maç temposunun içinde bulunan ve 3 kulvarda kupa hedefleyen Benfica, bu sezon Fenerbahçe'ye karşı 46. maçına çıktı. Fenerbahçe için ise bu maç bu sezonun 57. maçıydı.

*Yeşille belirtilen dakikalar bugüne kadar kariyerinde, bu sezon dışında aldığı en yüksek dakikayı gösterirken, kırmızı bölüm ise bu sezon oynadığı dakikayı göstermektedir.


f

(Sporx)
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!