comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Uluç: 'Kocaman, Chelsea'ye yüzde kaç verecek?'

27 Nisan 2013, Cumartesi 12:20

Türk spor basınının duayen kalemlerinden Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında UEFA Avrupa Ligi kupasının Fenerbahçe'nin avuçlarının içerisinde olduğunu söyledi.

Türk spor basınının duayen kalemlerinden Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında UEFA Avrupa Ligi kupasının Fenerbahçe'nin avuçlarının içerisinde olduğunu söyledi.

Uluç, yaptığı değerlendirmede Fenerbahçe'nin ölüsünün bile bu Benfica'yı Portekiz'de yenmesine yeterli olacağını belirterek, "O Benfica takımında F.Bahçe'nin yedek kulübesinde oturacak bir iki adam ya çıkar ya da çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Uluç ayrıca, maçtan önce Aykut Kocaman'ın "Benfica'nın şansı yüzde 51" açıklamasına da gönderme yaparak, Kocaman'ın Fenerbahçe'yi değil kendisini düşünerek konuştuğunu belirtti ve "F.Bahçe'yi şöyle bir mahalle takımına karşı favori görmüyorsan Chelsea'yi düşünemiyorum bile. Acaba Chelsea'ye yüzde kaç verecek?" dedi.

İŞTE ULUÇ'UN YAZISINDAN DİKKAT ÇEKEN PASAJLAR:

"Benfica mahalle takımından biraz hallice. Bugüne kadar F.Bahçe'nin karşısına çıkan bütün rakipleri talihli kura olarak ifade ediyordum ama Benfica hepsinden kötü. Yani adamlar neredeyse futbolun 'f'sini bilmiyorlar. F.Bahçe çok farklı kazanabilirdi maçı. Direklerden dönen toplar, penaltıyı söylemeye lüzum yok. Soğukkanlı olsalardı işi İstanbul'da bitirirlerdi. Ancak bana sorarsanız iş İstanbul'da bitti. Çünkü F.Bahçe'nin ölüsü bu Benfica'yı orada da yener. Bu da Türkiye için çok iyi bir şey olur. Çünkü ülkemize 4 puan getirir."

"Mehmet Topal'ın ve Webo'nun olmayışı hiç önemli değil. Bedava verseler acaba Aykut Kocaman dâhil F.Bahçe yönetimi bu Benfica'dan kimi alır da kimin yerine koyardı. O Benfica takımında F.Bahçe'nin yedek kulübesinde oturacak bir iki adam ya çıkar ya da çıkmaz. Yedek kulübesinden bahsediyorum ilk 11'inden değil.

Bu kadar kötü oynayan bir rakip önünde de Türk medyasının 1-0'ı bir zafer olarak gösteren sayfalarına, hele de sevgili Ercan Taner gibi çok deneyimli bir spikerin maç biterken de defalarca 'Dünyada yenilmeyecek takım yoktur' demesine çok şaşırdım. Yani Barcelona'ya dört atan Almanlar bu lafı etmediler. İnanamadım! Yani biz bu kadar mı Türkiye'yi, Türk futbolunu aşağılarda görüyoruz? Bu kadar mı kendimizi zavallı hissediyoruz. Bugün ben isterdim ki gazetelerden bir tanesinde 'Niye dört atmadınız?' diye çıksın. Hayır! Hepsi zafer!.. Böyle palavra takımı 1-0 yenebilmek eğer zaferse ben o zaferi katiyen paylaşmıyorum."

"Chelsea de iyi takım değil. 2000 yılındaki G.Saray'ın önündeki rakiplerle mukayese edilebilecek takım yok. Amsterdam'daki kupa F.Bahçe'nin avucunda. Ama bunun için evvela Aykut Kocaman'ın kendisine ve takımına güvenmesi lazım. Maçtan önceki lafını okudunuz mu, duydunuz mu? 'Yüzde 51 favori Benfica.' İnsan söylemeye sıkılır. Bu bir hazırlık cümlesi. Yani: "Ben yenilirsem eğer Benfica zaten favoriydi. Ama kazanırsak bu benim zaferim.""

"F.Bahçe'yi değil kendisini düşünerek konuşuyor. Fikret Orman'ın 'korkak' dediği Mustafa Denizli, karşısına kim çıkarsa çıksın 'Yüzde 51 biz favoriyiz' derdi. F.Bahçe'yi şöyle bir mahalle takımına karşı favori görmüyorsan Chelsea'yi düşünemiyorum bile. Acaba Chelsea'ye yüzde kaç verecek?"


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!