comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'ye Amsterdam bonusu!

27 Nisan 2013, Cumartesi 11:21

Avrupa Ligi'nde bu sezon 12 milyon Euro'ya yakın para kazanan Fenerbahçe, gelirlerini arttıracak.

Avrupa Ligi'nde bu sezon 12 milyon Euro'ya yakın para kazanan Fenerbahçe, gelirlerini arttıracak. Benfica'yı 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi finali için Amsterdam'ın kapısını aralayan Fenerbahçe, kupayı kaldırması halinde sponsorlar da kesinin ağzını açacak.

Fenerbahçe'ye yılda 10 milyon dolar civarında kaynak aktaran forma sponsorları Türk Telekom, Ülker ve Avea sözleşmelerde bulunan “Avrupa Kupası” maddesi gereği takıma bonus verecek. Sponsorlar Fenerbahçe'nin kupayı alması halinde 2 milyon liraya yakın ek kaynak aktaracak.

PAYIMIZ HIZLA ARTIYOR

Yılda 100 milyon Euro'luk büyüklüğe ulaşan sponsorluk pastasında Fenerbahçe'nin payını arttırdığını söyleyen Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kığılı, “Sponsorlarla çok iyi bir iletişim içerisindeyiz. Bizi en kötü günümüzde bile desteklediler. Şimdi Avrupa'daki başarılarla bu pastadaki payımızı arttırıyoruz. Bir çok şirket sponsor olmak istiyor. Kupayı kaldırdığımız taktirde yeni çalışmalar yapacağız. Sponsorlarla anlaşmalarımız var. Bu çerçevede bize destek oluyorlar. Eminim bu başarılar onlar için de çok büyük bir önem taşıyor” dedi.
 

KURUMSAL YAPI ÇOK ÖNEMLİ

Fenerbahçe'nin gelecek yıl Avrupa'nın en çok kazanan kulüpleri arasına girebileceğini söyleyen Abdullah Kığılı, "Sportif başarılar kulübün gelirlerine de yansıyor. Kurumsal yapımız Fenerbahçe'yi Avrupa kulüpleri seviyesine taşıdı. Bugün gelir-gider dengesine baktığımız zaman Fenerbahçe Türkiye'de bir çok kulübün üzerinde. Avrupa Para Ligi'ne girebilen tek Türk takımı olduk" şeklinde konuştu.

Fenerium'dan 100 milyon lira ciro hedefi

BU sezon Avrupa, Süper Lig ve stat gelirlerinin yanı sıra Fenerium mağazalarının da cirosunu arttırdıklarını söyleyen Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kığılı, "Bu sezon ciroda 100 milyon lirayı geçeceğiz. UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırdığımız taktirde gelirleri arttıracağız. Özellikle Avrupa Kupası maçlarında ve Süper Lig maçlarında yaptığımız satışlar geçtiğimiz yılki rakamların çok üzerinde seyrediyor. Yıl sonunda lisanslı taraftar ürünü satışlarında önemli bir rekor bekliyoruz. 2013 yılını 80 mağaza ile kapatacağız" dedi.

8 MİLYONLUK ALTIN

UEFA Avrupa Ligi'nde finale doğru yürüyen Fenerbahçe, ödül parası ve sponsorlarla kasasını doldururken, Spor Genel Müdürlüğü de oyunculara adeta altın dağıtacak. Sarı-lacivertli ekip, çeyrek finalde İtalyan temsilcisi Lazio'yu kupanın dışına iterek, adını yarı finale yazdırma başarısı göstermesinden dolayı 1250 Cumhuriyet altının sahibi olmuştu. Ayrıca bu başarı ile Aykut Kocaman 100 Cumhuriyet altınının sahibi olurken, futbolcu ve antrenörler 50'şer altın kazandı.

Temsilcimiz yarı final ilk maçında 1-0 yendiği Portekiz ekibi Benfica'yı da saf dışı ederek adını finale yazdırması halinde ilgili yönetmelik gereğince 2 bin adet Cumhuriyet altınını kasasına koyacak. Ayrıca Amsterdam'daki final karşılaşmasında boy gösterildiği taktirde Aykut Kocaman 150, futbolcu ve antrenörler ise 75'er Cumhuriyet Altınının daha sahibi olacaklar.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ni kazandığı takdirde 2500 Cumhuriyet altını kasasına koyacak, futbocular ve antrenörler 100'er Cumhuriyet altının sahibi olurken, teknik patron Kocaman 200 Cumhuriyet altınını cebine koyacak. Fenerbahçe, Süper Kupa'yı da müzesine götürmesi durumunda 5 bin Cumhuriyet altının daha sahibi olacak. Sarı-lacivertlilerin kazanacağı toplam altın ise 15 bini (8 milyon lira) bulacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!