comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte Kocaman'ın zaferi getiren konuşması

27 Nisan 2013, Cumartesi 09:50

Önceki gece soyunma odasındaki sessizliği Kocaman bozuyor. Penaltı kaçıran sambacıyı teselli ediyor ve “Maçı Cristian için kazanacaksınız” diyor. Bu sözler Kadıköy'deki galibiyetin anahtarı oluyor.

Saraçoğlu'ndaki Fenerbahçe ile Benfica arasındaki kapışma kora kor devam ediyor. Sarı lacivertliler zaman zaman baskı kuruyor, zaman zaman golleri kaçırıyor ancak rakip Benfica yine de etkili...

Karşılaşmanın 45. dakikasında sağ kanattan ceza alanına giren Gökhan Gönül, Ola John tarafından yere indiriliyor. Topun başına takımın penaltıcısı Cristian geçiyor. Vuruşunda, top direkten dönüyor ve maçın en kritik ve dramatik anı yaşanıyor... Belki de Fenerbahçe'ye UEFA Avrupa Ligi'nde finali getirecek olan vuruş oluyor bu... Nasıl mı?

"İKİNCİ YARIYA GAİTAN İLE BAŞLAYACAKLAR"

Penaltıyı kaçıran Cristian bir anda göz yaşlarına boğuluyor. Önce Kuyt sonra Sow ve diğer takım arkadaşları çevresinde toplanıyor. Teselliye başlıyorlar ama sambacının gözyaşları dinmiyor.

Soyunma odasına kadar bu durum sürüyor. Devrenin bitimiyle birlikte herkesten önce içeri girip odasına geçen Aykut Kocaman oyuncuların gelişinden sonra taktik tahtasının başına geçiyor. İlk olarak sözü Cristian'a getiriyor ve diyor ki, “Arkadaşlar futbolda böyle şeyler olur. Bu maçı kazanacağız. Bunu Cristian için yapacağız.”

Ardından da özellikle yardımcılarını ikinci yarı başında sahaya çıktıklarında hayrete düşürecek sözler ağzından çıkıyor...

"İkinci devre çok büyük ihtimalle oyuna Gaitan ile başlayacaklar. Şimdi onun oyuna girişine göre yeni bir diziliş belirleyeceğiz. O'nun bölgesinde oynayan Mehmet Topal ve Meireles'in, Gaitan'a baskı yapmalarını istiyorum."

"TAÇLARA DİKKAT EDİN, DURAN TOP VERMEYİN"

Gerçekten de Benfica hocası Jesus, ikinci yarıya Gaitan'ı alarak başlıyor. Rakibinin her hamlesini ezberleyen Kocaman sözlerine çok ince bir detayı gündeme getirerek devam ediyor...

"İkinci devrede de uzun toplarla oynayacağız. Staratejimize aynen devam edeceğiz. Devrenin 15. dakikasından sonra uzun topları bırakıp, topu yere indireceğiz ve baskımızı iyice arttıracağız. Bize gol atmalarının tek bir yolu var. Duran toplar ve taçlar. Özellikle atacakları uzun taçlara çok dikkat edin. Volkan, sen özellikle bu konuda konsantre olmalısın. Taçlarda biraz önce çıkıp, topları almaya çalış. Duran top da vermemeliyiz."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!