comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kocaman'ın taktik dehası!

27 Nisan 2013, Cumartesi 09:31

F.Bahçe teknik direktörü Aykut Kocaman bu sezon oynattığı futbolla zaman zaman eleştirilmesine rağmen bir çok maça taktik dehası ile damgasını vurdu.

Özellikle son Benfica mücadelesi, Kocaman'ın hünerlerini ciddi anlamda sergilediği bir sınav oldu. Gençlerbirliği karşılaşmasında büyük bir yıkım yaşayan sarı lacivertlilerde tüm camianın moralleri bozuk durumda ve Benfica maçı neredeyse gündemden düşmüşken pazartesi erken saatlerde tesislere gelen Kocaman ekibi ile mesaiye başlamıştı.. Yoğun çalışma sonrası aynı günün akşamı Benfica taktiğini belirlemişler ve artık iş bunu futbolculara anlatmaya gelmişti.

MAÇ ÖNCESİ 3 KASET HAZIRLANDI
Hürriyet\'in haberine göre; Maç toplantılarını, aynı gün veya 1 gün önce yapan Kocaman bu kez farklı yöntem izlemişti. Önce yeni alınan kamera sistemi ile sahada, ardından da 3 adet yarımşar saatlik analiz kasedi ile toplantı odasında futbolcuların karşısına çıktı. Hem Benfica'nın zaaflarını, hem de nasıl oynamaları gerektiğini birer birer anlattı.Benfica'nın zaafını bulmuştu. Bunu oyuncularına anlatırken, \"Havadan ve uzun oynayın, stoperlere baskı yapın\" diyordu.

ATILAN UZUN TOPLARIN SIRRI
Gerçekten de Benfica ileride baskı yapıp Fenerbahçe'yi hücuma çıkarken yapacağı top kayıpları ile yıkmayı planlamıştı. Kocaman bu planı keşfetti ve rakibin güçlü orta sahasını uzun toplarla by-pass etmeyi başardı. Webo, Kuyt ve Sow uzun pasların hepsini arkadaşlarına indirdiler ve top daha çok rakip yarı sahada kaldı. Benfica'nın önemli bir özelliği beklerinin hücuma iyi çıkmasıydı. Ayrıca uzun ve taktiksel taçlar kullanıyorlardı. Kocaman bu konuda da oyuncularını uyardı. Ve satranca benzeyen taktik savaştan galip çıkan o oldu.

SOW WEBO'SUZ KALDI
Kısa sürede çok uyumlu bir ikili olan Sow ile Webo, rövanştaki Benfica sınavında birlikte olamayacak. Cezalı duruma düşen Webo'nun yokluğunda hücum yükü Sow'da olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!