comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Benfica'nın bir rekoru daha var! Gözler onda!..

26 Nisan 2013, Cuma 15:21

UEFA Avrupa Ligi'nde rakibi Benfica'nın 38 maçlık yenilmezlik serisini son erdiren Fenerbahçe'nin hedefinde rakibinin başka bir serisini bitirmek var.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz temsilcisi Benfica'yı 1-0'lık skor ile mağlup ederek rakibinin 38 maçlık yenilmezlik serisini bitiren Fenerbahçe'de gözler rakibin bir diğer serisine çevrildi.

23 Ekim 2012'de Spartak Moskova'ya 2-1 yenildiği maçın ardından yakaladığı 38 resmi maçlık serisi Fenerbahçe tarafından sonlandırılan Benfica, UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında oynadığı son 13 karşılaşmayı kaybetmedi. Portekiz ekibi bu 13 karşılaşmada 12 galibiyet alırken yalnızca bir maçta eşitlik bozulmadı.

Temsilcimiz Fenerbahçe, Benfica'yı Portekiz'de mağlup ettiği taktirde adını sadece finale yazdırmakla kalmayacak aynı zamanda Portekiz temsilcisinin 13 maçlık yenilmezlik ünvanını da elinden alacak.

Ayrıca Benfica forması giyen Eduardo Salvio Fenerbahçe karşısında da forma şansı bularak 31. karşılaşmasına çıktı ve 2009-10 sezonundan itibaren yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi olarak anılan bu turnuva'da en fazla forma giyen oyuncu oldu.

Fenerbahçe, Benfica deplasmanında kaybetmemesi durumunda ayrıca UEFA'da deplasmanda 7 maçlık bir kaybetmeme serisine imza atacak ve bu alanda 6 maçlık serileri bulunan Atletico Madrid, Porto ve POK'u geride bırakarak yeni rekorun sahibi olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!