comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Benfica, 'Ne oluyoruz' dedi'

26 Nisan 2013, Cuma 14:50

Spor basının usta kalemlerinden Kemal Belgin, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica'yı mağlup ederek final yolunda avantaj elde Fenerbahçe'nin galibiyetini değerlendirdi.

 Usta futbol yorumcusu Kemal Belgin, Fenerbahçe'nin Benfica'ya karşı kazandığı zaferi ve deplasmandaki maçta nasıl oynaması gerektiğini değerlendirdi.

-Fenerbahçe'ye maçı hangi etmen kazandırdı?
"Çok adamla kendi sahasını rakibe koşu, pas, çalım, herhangi bir dripling yolu bırakmadan oynama yolu kazandırdı. Benfica daha önce hiç böyle oynayan bir rakiple karşılaşmadığı için, bir şey yapamadan maçı bitirdi. Çünkü, Benfica'ya karşı oynayan takımlar daha önce hiç böyle bir oyun modeliyle oynamadıkları için onlar da "Ne oluyoruz" diyerek şaşırdılar.

-Sizce maçın hakkı neydi?
"Maçın hakkı nereden bakarsanız bakın en az 2-0'dı. Çünkü, penaltıyı sayarsak en az bu skor"

-Size göre maçın yıldızı kimdir?
"3 tane oyuncuyu ayıramam ben. Meireles, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül."

-Sizce Fenerbahçe'nin tur şansı nedir ?
"Aynı oyunu oynamak zorunda. Yalnız, Topal ve Meireles'in olmamaları dezavantaj yaratacak mı bilemiyoruz ama harfiyen aynı oyunu oynamalı Fenerbahçe. Onu oynadığı takdirde oradaki maçın da golsüz eşitlikle veya bir golle uzatma gibi ihtimaller olabilir. Yani, aynı oyun oynandığı takdirde Benfica takımı böyle bir oyunun üstesinden gelemez. Çünkü, Benfica açık saha takımı."

"EGEMEN BÜYÜK BİR TERBİYESİZLİK YAPMIŞTIR"

"Egemen'i attığı golden ötürü kutluyum. Herşeye rağmen, yenilmeyen bir Benfica'yı yenmiştir. Fakat, maçtan sonra basın tribününe yaptığı hareketi şiddetle kınıyorum. Büyük bir terbiyesizlik yapmıştır.

Beşiktaşlı Pascal Nouma'nın yaptığını şortunun üzerinden yapmıştır. Nouma içinden yaptı, Egemen üzerinden yapmıştır. Görüntüler var."

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!