comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'Meireles ve Topal çok aranır'

26 Nisan 2013, Cuma 12:54

Teknik direktörler Abdullah Ercan ile Metin Diyadin, Fenerbahçe'nin Benfica'ya karşı elde ettiği 1-0'lık galibiyeti değerlendirdi.

Sporx.com yorumcularından Abdullah Ercan ve Metin Diyadin, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica karşısında aldığı 1-0'lık galibiyeti değerlendirdi.

-Fenerbahçe'ye maçı hangi etmen kazandırdı?

Abdullah Ercan: "Fenerbahçe'nin sadece oyuncuları ve teknik kadrosu değil, tribünleri de bu kupayı çok istiyor. O kadar büyük bir sinerjileri var. Fenerbahçe'de şunu görüyorum; Galatasaray'ın 2000 UEFA şampiyonluğundaki camia birlikteliği bu sezon var. Bu beni kupayı alma adına çok umutlandırıyor."
Metin Diyadin: "Çok doğru bir stratejiyle oynadılar. Evinde oynaması, tribün desteği önemliydi. Ligin ikinci yarısından beri oturmuş bir oyun şekli var Fenerbahçe'de. Vasatın altına hiç düşmediler. Aykut Hoca, pasa dayalı çok doğru bir oyun stratejisiyle oynadı. Tabii, bunu oturtmak zaman alıyor. Ligin ikinci yarısında belirgin bir şekilde oturdu.

-Sizce maçın hakkı neydi?

Abdullah Ercan: "Biraz şanssızlık, biraz da kabiliyetsizlik nedeniyle fark 2-3'ü bulamadı.
Metin Diyadin: "Fenerbahçe galibiyeti tabii ki ama skor olarak 1-2 gol daha olsaydı, çok daha iyi olurdu.

-Size göre maçın yıldızı kimdir?

Abdullah Ercan: "Savunmayı çok iyi buldum. Özellikle, Egemen, Gökhan ve Yobo'yu.
Metin Diyadin: "Hepsi iyi oynadı ama Gökhan Gönül ve Egemen biraz daha öne çıktı."

-Sizce Fenerbahçe'nin tur şansı nedir ?

Abdullah Ercan: "Bu sıkıntılı bir soru. 1-0'lık skor bir avantaj ama çok büyük değil. Ben hala şansları eşit görüyorum. Fenerbahçe 1-0'a rağmen avantajlı sayılmaz. Oradaki maç, buradakinden zor olacak.
Metin Diyadin: "Eksikleri var Fenerbahçe'nin. Orta sahadaki Topal ve Meireles eksikleri çok hissedilecektir. Uluslararası tecrübeleri var. Bu tip maçları, topun sizde kalması için önemlidirler. Bu iki oyuncunun eksikliği çok hissedilecektir"


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!