comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

"Cristian yanlış tercihti"

26 Nisan 2013, Cuma 11:21

Akşam Gazetesi ayzarı Serkan Yetkin Fenerbahçe - Benfica mücadelesini kaleme aldı. Yetkin Cristian Baroni'nin yanlış tercih olduğu görüşünü savundu.

Akşam Gazetesi ayzarı Serkan Yetkin Fenerbahçe - Benfica mücadelesini kaleme aldı. Cristian Baroni'nin yanlış tercih olduğunu belirten Yetkin, Aykut Kocaman'ın rakibin zaaflarını iyi süzdüğünü belirtti. İşte Yetkin'in yazısı:

"Kadrolar açıklandığında Fenerbahçe'nin olması gereken, devamlı oynayan 11 ile sahada olacağını gördük. Beklediğimiz de buydu. Benfica'da ise Jorge Jesus, merkezden hücum etmekte sıkıntı yaşayacakları için kanatlardan gelmeyi amaçlayan kadroyu sahaya sürdü. Gaitan yerine hızlı kanat oyuncuları John ve Salvio'nun kullanılacak olması bunun en büyük göstergesiydi. Hücum aksiyonu kanatlar olacaktı Benfica'nın."

"FENERBAHÇE ZAAFI GÖRMÜŞTÜ"

"Fenerbahçe ilk yarıda çabuk oynamayı denedi devamlı. Düşük tempoda oynayacak, oyunu kendi yarı sahasında kabul edecek diyenlere inat istekli ve hızlıydı. Ama bunu yaparken tek top düşüncesi top kontrolünde sıkıntıya neden oldu zaman zaman. Benfica'nın savunmadaki zaaflarından biri de kanat ortalarıydı. Fenerbahçe bunu çözmeye başlayınca pozisyonlar bulmaya başladı rakip kalede. Bordeaux ve Newcastle maçlarında da kanatlardan gelen toplar da zorluk çekmişti Benfica."

"BARONİ YANLIŞ TERCİHTİ"

"Gökhan Gönül ilk yarıda o kadar etkiliydi ki resmen penaltıyı aldırdı. Topla rakip arasına çok iyi girdi. Baroni topun başına geçince, 'neden' diye soranların sayısı az değildir eminim."

"Baroni bence çok yanlış tercihti. Sahadaki kadrodan penaltıyı kaçırması muhtemel isimlerden biriydi. Çünkü anı anına uymuyor. Hem performans hem psikolojik anlamda.Alex sonrası penaltıcı hep doğaçlama oldu. Kaçtı penaltı ama ilk yarının hakîmi Fenerbahçe'ydi. Fenerbahçe bu sezon en iyi mücadele performanslarından birini gösterdi ilk yarıda."

"FENERBAHÇE ŞAŞIRTTI"

"Benfica sarı lacivertli takımın ayağa pas yapıp top çevireceği düşüncesiyle başlamıştı. Jorge Jesus bunu düşünerek sahaya sürmüş takımını. Ama Fenerbahçe ilk yarıda şaşırttı oyunuyla rakibini. Çünkü Benfica'ya karşı böyle oynanmalıydı."

"Jorge Jesus, Aimar etkili olamayınca hemen Gaitan'ı aldı sahaya 2. yarı. Baroni'nin daha fazla oyunun içinde olması şarttı. Soyunma odasına morali bozuk giden Baroni morallenip dönünce Fenerbahçe 2. yarıya da hızlı başladı ve üst üste pozisyonlar buldu. Bir de o direkler olmasa. Futbol şansı sarı lacivertli ekibin yanı da değildi adeta. Kuyt ile 3. kez direğe takıldı Fenerbahçe. Kaçan penaltı daha da motive etmişti takımı. İstediği pozisyonları buldu sarı lacivertliler ama olmadı bir türlü."

"Ve sonunda Fenerbahçe buldu golü Egemen ile. yine direğe çarptı top ama çizgiyi geçmişti bu kez. Direklerin egemenliği sona erdi sonunda. Ama köşe vuruşu kararı yanlıştı. Webo'dan çıktı top çünkü, onu da belirtelim."

"BENFİCA MAHKUM OLDU"

"Benfica'yı resmen mahkum etti sarı lacivertli takım. Bu arada Salih'in oyuna sonradan girdiği her maçta gol oluyor. Taktik gibi oldu bu. Atmasa da gol geliyor."

"Fenerbahçe sezonun en iyi futbolunu sergiledi bence. Taraftar da muhteşemdi. Ancak Gökhan Gönül'e ayrı parantez açalım. Her yerdeydi sahada. Pas yaptı, gol aradı,tehlikeli ortalar yaptı, penaltı kazandırdı,toplar kesti, pres yaptı. Maçın adamı olmayı haketti."

"Gönül'lü Fenerbahçe Direk Egemenliğini başlığı bu maçın en iyi ifadesidir. Umarım Fenerbahçe finale çıkar...Güzel oyun ve skor için tebrikler..."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!