comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den Avrupa'ya mesaj!..

26 Nisan 2013, Cuma 00:04

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe evinde Benfica'yı 1-0 mağlup etti ve avantajı ele geçirdi.

 UEFA Avrupa Ligi yarı finali ilk ayağında Fenerbahçe, evinde Benfica ile karşılaştı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı temsilcimiz 1-0'lık skorla kazandı ve tüm gözler rövanş mücadelesine çevrildi.

Karşılaşma boyunca rakibinden daha etkili bir görüntü çizmeyi başaran Kocaman'ın öğrencileri, 45. dakikada Cristian Baroni ile bir penaltıdan yararlanamazken, 90 dakikada 3 kez direklere takılarak büyük şanssızlık yaşadı. 

Türkiye'yi ayağa kaldıran golü 72. dakikada kullanılan korner sonucunda defanstan gelen Egemen Korkmaz kaydetti.

Öte yandan Fenerbahçe'de Mehmet Topal 50. dakikada, Pierre Webo da 90. dakikada gördükleri sarı kart ile cezalı duruma düştü. Benfica'da ise penaltı pozisyonunda Milorad Mazic'in sarı kart gösterdiği Ola John da rövanşta oynayamayacak.

Rövanş öncesinde önemli bir avantajı eline geçiren Fenerbahçe, Benfica ile 2 Mayıs tarihinde Işık Stadı'nda karşılaşacak.

SOW İLE BİRLİKTE İDEAL 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz'in Benfica takımıyla yaptıkları mücadelede Avrupa kulvarındaki ideal 11'ini sahaya sürdü. Sakatlığının ardından Süper Lig'de son oynanan Gençlerbirliği maçında takıma katılan Sow'un da 11 kişilik kadroya dahil edilmesiyle, sarı-lacivertliler ideal kurgusuyla bu önemli maça çıktı.

Çeyrek finalde Lazio'ya karşı Kadıköy'de gerçekleştirilen karşılaşmada sakatlanan ve ardından 4 resmi maçta oynayamadıktan sonra Gençlerbirliği müsabakasının ikinci yarısında forma bulan Sow, Benfica maçının ilk 11'inde kendisine yer buldu. Sarı kart cezalısı Caner Erkin'in bulunmadığı 18 kişilik kadroya, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal ve Stoch da dahil edilmedi.

SALİH YEDEKLER ARASINDA

Teknik direktör Kocaman, ligde Gençlerbirliği karşılaşmasında ilk 11'de yer verdiği genç futbolcu Salih Uçan'ı, Benfica karşısında yedekler arasında tuttu.

Portekiz temsilcisinin kadrosunda, sarı kart cezalıları Andre Almeida ve Enzo Perez'in yanı sıra sakatlığı nedeniyle İstanbul'a getirilmeyen Luisao bulunmadı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı izledi. Kılıç'ı stada gelişinde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan karşıladı. 

İLK TEHLİKE BENFICA'DAN

Kendi sahasında tribünleri dolduran seyircisinin desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda rakip yarı alanda son paslarda başarılı olamayınca ceza alanına bir türlü giremedi. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 5. dakikada Benfica geliştirdi.

Oscar Cardozo'nun ara pasıyla ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Eduardo Salvio ayağının ucu ile vuruşunu yaptı. Ancak kalesinden zamanında çıkan Volkan Demirel açıyı iyi kapatarak gole izin vermedi.

KANARYA SOW İLE UYARDI

Dakikalar ilerledikçe rakip kaleye doğru daha istekli ve daha etkili gitmeye başlayan Fenerbahçe art arda gol pozisyonlarını yakaladı.

17. dakikada orta alanda hızlı gelişen atak sonrasında Gökhan Gönül pasını sağ kanatta bulunan arkadaşı Pierre Webo'ya gönderdi ve o da ceza sahası içine ortasını yaptı Moussa Sow da altıpasın içinde savunmadan önce hareketlenerek vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

İlk pozisyonun 1 dakika sonrasında sağ kanatta topla buluşan Dirk Kuyt ortasını yaptı ve penaltı noktası gerisine gelen Moussa Sow çok iyi yükselerek iyi bir kafa vuruşu yaptı. Maalesef meşin yuvarlak üst direkten döndü ve F.Bahçe önemli bir pozisyondan oldu.

İLK YARIDA İŞ BİTECEKTİ Kİ...

İlk yarının son dakikasında F.Bahçe öne geçme şansını yakaladı. Benfica'da Ola John, Gökhan Gönül'ü ceza sahası içinde düşürdü ve hakem Milorad Mazic penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına gelen Cristian Baroni sağ ayağıyla yerden sert bir vuruş yaptı, ancak top sağ kale direğinden geri döndü. Ahlar, vahlar içinde ilk yarının son düdüğü geldi. Takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

2. YARIDA BENFICA KORKUTTU

Benfica, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı ve Nico Gaitan, Pablo Aimar'ın yerine oyuna dahil oldu. 2. yarının ilk önemli atağını da Benfica gerçekleştirdi.

54. dakikada Oscar Cardozo'nun pasıyla topla buluşan Nico Gaitan'ın ceza sahası yayının hemen dışından sol ayağıyla yaptığı plase vuruşta top sağ yan kale direğine çarpıp dışarı çıktı.

MEIRELES SAKATLANDI, ÇIKTI

62. dakikada Raul Meireles topsuz alanda yaşadığı sakatlık sonrasında yerden kalkamadı ve oyuna devam edemedi.

Bunun üzerine Fenerbahçe, maçtaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullandı ve sakatlığından dolayı oyuna devam edemeyen Raul Meireles yerini Salih Uçan'a bıraktı.

EGEMEN UÇURDU TÜRKİYE'Yİ

Fenerbahçe ve Türkiye'nin aradığı gol 72. dakikada geldi. Sarı-lacivertliler, Egemen Korkmaz'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Sol kanattan Baroni'nin kullandığı köşe vuruşunda, savunmada Ezequiel Garay'ın ters vuruşu sonrasında kale ağzına yönelen topu iyi takip eden Egemen Korkmaz kafa vuruşunu yaptı. Top direğe çarpıp içeri girdiği anda Jardel Nivaldo topu çıkarmak istedi ama hakem Milorad Mazic topun kale çizgisini geçtiğini ifade etti ve taraftarları çılgına çeviren golü verdi.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe kontrollü bir oyun ortaya koyarken, rakip yarı alana gelmek isteyen Benfica'ya göz açtırmadı.

Son dakikada Pierre Webo sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi biraz üzse de, sarı-lacivertliler rövanş öncesinde avantajlı skoru hanesine yazdırdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!