comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kuyt: "Benim için hoş bir sürpriz"

25 Nisan 2013, Perşembe 15:51

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Benfica maçı öncesinde UEFA Avrupa Ligi'nde geldikleri noktanın kendisi için de hoş bir sürpriz olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Benfica ile oynayacağı yarı final ilk maçı öncesinde, sarı lacivertli ekibin yıldızlarından Dirk Kuyt, Hollanda basınına açıklamalarda bulundu. Kulüp tarihinde Avrupa kupalarında gelinen en uç noktada olduklarının altını çizen Kuyt, " Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında ilk kez yarı finale kalması kaydadeğer bir gelişme. 50 bin kişiden fazla bir kapasiteye sahip stadımızda tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynayacağız. Bilet fiyatlarının 3 veya 4 katına karaborsada alıcı bulduğu söyleniyor." dedi.


"HOLLANDA'DA BANA GÜLENLERE..."

Fenerbahçe'ye transfer olmasının Hollanda basını tarafından kendi kariyeri için kötü gösterilmesinin hatırlatıldığı soruya ise Kuyt, "Türkiye'ye yüksek seviyede top oynamaya devam etmek ve kupalar kazanmak için geldim. Hollanda'da bana bu tercihim nedeniyle gülenlere ise büyük ödül UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna çok yaklaşarak gereken yanıtı verdiğimi düşünüyorum" şeklinde bir yanıt verdi.

"BEN DE TAHMİN ETMİYORDUM"

Konuşmasının devamında ise bir itirafta bulunan Hollandalı yıldız, "Bu kadar ileri gidebileceğimizi ben de tahmin etmiyordum" diyerek kazanılan başarının kendisi için de sürpriz olduğunu belirtti.

TARAFTARA ÖVGÜ

Benfica ile oynanacak karşılaşma ve sonrası hakkında ise Dirk Kuyt, "Avrupa'da gösterdiğimiz başarılı performansın karşılığında Amsterdam'daki finalde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kendime verebileceğim en güzel hediye olur. UEFA Avrupa Ligi finalinin Amsterdam Arena'da olması, kariyerim adına da bana, kendi seyircim önünde oynayacağım çok özel bir maç fırsatı tanıyor. Ama öncelikle Benfica'yı geçmeliyiz. Rakibimiz iyi bir takım. Liglerinde 4 puan öndeler ve göze hoş gelen kaliteli bir futbol sergiliyorlar ama taraftarımız da desteğiyle sahada 1 kişi fazla olacağımızın garantisini veriyor." ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!