comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vurduğun gol olsun Fenerbahçe!

25 Nisan 2013, Perşembe 02:09

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, kulüp tarihinin en önemli maçlarından birinde Portekiz ekibi Benfica'yı konuk edecek.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe ile Portekiz ekibi Benfica karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan bu zorlu mücadelede Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic düdük çalacak. Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Igor Radojcic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Dalibor Djurdjevic olacak.

Fenerbahçe ile Benfica'nın oynayacağı UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı öncesi iki takım da aldığı başarılı sonuçlarla ve rakiplerine karşı kurdukları büyük dominasyonla dikkat çekiyorlar.

Fenerbahçe geride kalan dönemde 56 resmi maça çıkarken Benfica 47 maçta kaldı. Fenerbahçe daha çok maça çıkarken 11 kez yenilgi aldı, Benfica ise sezon boyunca sadece 2 kez kaybetti. Benfica 2 yenilgisini de Avrupa kupalarında aldı.

185. RANDEVU

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında perşembe akşamı Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, 185'inci Avrupa sınavına çıkacak.

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan "Sarı Kanaryalar", Avrupa arenasında geride kalan 184 maçta, 65 galibiyet aldı, 36 kez berabere kaldı ve 83 maçta da yenildi.

Rakip fileleri toplam 231 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 284 gol gördü.

MAÇTAN NOTLAR

* Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Portekiz temsilcileri ile 6 kez karşılaştı. Oynanan 6 maçın 3 tanesini kazanan Fenerbahçe 3 tanesini ise kaybetti.

* Benfica, Avrupa Kupalarında Türk takımlarına karşı 3 kez elemeli turlarda eşleşti. Portekiz ekibi bu 3 turda da başarılı olan taraf oldu.
* Benfica'da sakatlığı bulunan Luisao ve cezalı Andre Almeida ile Enzo Perez maçta forma giyemeyecek.
* Temsilcimiz Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Caner Erkin ile statü gereği Emre Belözoğlu bu zorlu karşılaşmada forma giyemeyecek.
* Sarı-lacivertli ekipte Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Reto Ziegler, Mehmet Topal, Raul Meireles ve Pierre Webo sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Joseph Yobo
Egemen Korkmaz
Reto Ziegler
Mehmet Topal
Raul Meireles
Cristian Baroni
Dirk Kuyt
Pierre Webo
Moussa Sow

BENFICA
Artur Moraes
Maxi Pereira
Jardel Vieira
Ezequiel Garay
Lorenzo Melgarejo
Andre Gomes
Nemanja Matic
Eduardo Salvio
Nicolas Gaitan
Ola John
Oscar Cardozo

HAKEM: Milorad Mazic
SAAT: 22:05
STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı
YAYIN: Star TV

FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK ÇIKIŞ

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında perşembe gecesi Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, bu kupada finale kalarak tarihi bir başarı daha kazanmayı hedefliyor.

Organizasyonun UEFA Avrupa Ligi adıyla oynanmaya başlamasından itibaren bu kupada toplam 26 maça çıkan sarı-lacivertli takım, 14 karşılaşmayı kazandı, 8 beraberlik aldı, sadece 4 müsabakada yenildi.

BENFICA YENİLGİ NEDİR BİLMİYOR

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı finalindeki rakibi Benfica, son zamanlarda yakaladığı başarılı formuyla dikkat çekiyor.

İddasını sürdürdüğü 3 kulvarda da favorilerden biri olan Benfica, oldukça uzun süredir kaybetmeyi adeta unuttu.

Benfica, 23 Ekim 2012'den beri oynadığı 38 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmedi. En son, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaştığı Spartak Moskova'ya deplasmanda 2-1 kaybeden Benfica, bu maçtan sonra oynadığı 38 maçın 31'inde kazanarak müthiş bir form grafiği yakaladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!