comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kocaman Benfica'yı favori gösterdi!

24 Nisan 2013, Çarşamba 16:21

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ve oyunculardan Cristian Baroni, Benfica maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Cristian Baroni, Benfica ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı öncesi basın toplantısı yapıyor.

Cristian Baroni önce bir açıklama yaptı; "Bu zor bir maç, fakat biz iyi hazırlandık bu maç için. Biz hedefimize yakınız ve neler olacağını bekleyip göreceğiz"

Daha sonra Aykut Kocaman konuşmasına başladı. Tecrübeli teknik adam; "Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki, hem kendi adıma hem de takımım adına bugün burada bana göre belki dünyanın milli takım organizsyonları dışında 2 büyük turnuvasından birinde yarı finalde olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum.

"BUGÜNÜ ÇOK FAZLA YAŞAMIŞ BİR TAKIM"

"Önce Benfica ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum; Bizim tarihimizde ilk defa olduğumuz bugünü çok fazla yaşayan bir takımla oynayacağız.Benfica büyük bir çıkış içerisinde. Saygıya değer bir kulüp. Onlarla karşılaşmaktan dolayı gururluyuz. 

İkincisi sanki Benfica bu yarı finali ilk oynuyormuş gibi heyecanlı ancak Fenerbahçeliler bunu ne yazık ki standart normalmiş gibi görüyor."

"NE MUTLU Kİ BANA TAKIMI BURAYA GETİREN..."

"Yaklaşık 60 yılda iki Türk takımı bu seviyeye geldi biri de şampiyon oldu. Ne mutlu ki bana takımı buraya getiren isim olarak koltukta ben oturuyorum. Taraftarlarımız bulunduğumuz yeri ve hedefi hissederek bizi desteklesinler.

Yarın güçlü bir takımla oynarken en büyük güç son anına kadar sonsuz bir çaba göstereceğiz. Aynı desteği taraftarlarımızdan da bekliyoruz.

Sportif değerler olarak bakıldığında bu Fenerbahçe tarihinin en önemli maçı. Ancak 'önem' kavramı soyut bir kavram. Ama sportif anlamda kesinlikle en önemli maç. Bütün yatırımların karşılığı UEFA Avrupa Ligi'nde veya Şampiyonlar Ligi'nde bu günleri görmekle alınıyor."

"KUPAYI HEDEFLEDİĞİMİZİ SÖYLEDİM"

'Yalnız bırakıldım' şeklinde bir açıklamam olmadı zaten yalanladık. Öte yandan Plzen maçından önceki açıklamalarımda finalden bahsettim. 8'e kaldık, 8'e kaldıktan sonra kupayı hedeflediğimizi söyledim

Dörde kaldıktan sonra takımlar arasında çok küçük farklar kalır. Bu küçük farklara hakim olan taraftar rakiplerine göre avantaja sahip olur. Ben bu turun galibinin kupaya daha yakın olacağını düşünüyorum."

"%51 BENFICA"

Portekiz basınından bir muhabirin "Favori Fenerbahçe mi Benfica mı" sorusu üzerine Aykut Kocaman; "%51 Benfica, şu an için bir adım Benfica gibi duruyor. Bugunün futbolda beraber oynama yetisini bizden daha iyi yapıyorlar. Ancak bizim de kendimize göre silahlarımız var. Ufak farkları daha etkili kullanan kendisine avantaj sağlayacaktır."

"GOL YEMEMELİYİZ"

"Mümkün olduğu kadar gol yememek önemlidir tur maçlarında, en az pozisyon ve gol şansını rakibe fırsat verip gol yemeden ikinci maça gitmek amaçtır.Mutlak olarak gol yemememiz lazım. Zaman zaman da rakip kalede baskı kurmamız gerekiyor. Dengeli olmalıyız. Taraftar da bizim kadar inanmalı. Bunun bir tur maçı olduğunu kimse unutmamalı."

"ÖZEL BİR MAÇ OLACAK"

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Cristian; "Bu özel bir maç olacak. Bizim takımımız maç için odaklandı. Tabii ki bazı zorluklar var. Biz iyi bir maç yapmak ve kazanmak için hazırız."

Aykut Kocaman; "Caner dışında herhangi bir eksiğimiz gözükmüyor. Bir aksilik olmazsa oynayan oyuncu grubumuzun tamamına yakını maç için hazır gözüküyor. Benfica yüksek özgüveni ile bence maçın ilk bölümünde biraz daha saldırgan bir oyun oynayabilir. Bu benim tahminim. Yanılgıya açık bir konu."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!