comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Benfica, mağlubiyet nedir unuttu

24 Nisan 2013, Çarşamba 11:20

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi SL Benfica, uzun süredir yakaladığı form grafiğiyle kazanmayı alışkanlık haline getirdi.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı finalindeki rakibi Benfica, son zamanlarda yakaladığı başarılı formuyla dikkat çekiyor. İddasını sürdürdüğü 3 kulvarda da favorilerden biri olan Benfica, oldukça uzun süredir kaybetmeyi adeta unuttu.

Benfica, 23 Ekim 2012'den beri oynadığı 38 resmi maçta mağlubiyet yüzü görmedi. En son, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaştığı Spartak Moskova'ya deplasmanda 2-1 kaybeden Benfica, bu maçtan sonra oynadığı 38 maçın 31'inde kazanarak müthiş bir form grafiği yakaladı. Benfica, 66 bin kişilik stadı Estadio da Luz'da ise bu sezon sadece Barcelona'ya kaybetti. Bu karşılaşmayı ise Türk hakem Cüneyt Çakır yönetmişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunda 3. olduktan sonra Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Benfica, Leverkusen ve Bordeaux'yu her ikişer maçta da mağlup ederken, Newcastle United'ı kendi evinde mağlup ettikten sonra deplasmanda berabere kaldı.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!