comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe-Benfica! İşte karşılaştırma...

24 Nisan 2013, Çarşamba 11:05

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde karşılaşacak Fenerbahçe ile Benfica, eleme turlarında hiç kaybetmediler ve iki takım da bu sezon aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çektiler.

Fenerbahçe ile Benfica'nın oynayacağı UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı öncesi iki takımda aldığı başarılı sonuçlarla ve rakiplerine karşı kurdukları büyük dominasyonla dikkat çekiyorlar.

Fenerbahçe geride kalan dönemde 56 resmi maça çıkarken Benfica 47 maçta kaldı. Fenerbahçe daha çok maça çıkarken 11 kez yenilgi aldı, Benfica ise sezon boyunca sadece 2 kez kaybetti. Benfica 2 yenilgisini de Avrupa kupalarında aldı.

Benfica son 38 resmi maçında mağlup olmadı. En son 23.10.2012 tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde Spartak Moskova'ya deplasmanda 2-1 kaybeden Benfica daha sonra oynadığı 38 mücadelenin 31 tanesini kazandı 7 tanesinde berabere kaldı. Benfica sahasında ise bu sezon sadece Barcelona'ya yenildi. Benfica bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik aldı, 11 gol atıp 5 gol yedi.

BENFICA'DA F.BAHÇE GİBİ '3 KULVAR'

Hem Fenerbahçe hem de Benfica takımları 3 farklı kulvarda mücadele veriyor. UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde karşılaşan iki takımdan Fenerbahçe lig'de 2.sırada kupada ise yarı finalde mücadele veriyor. Benfica ise kendi liginde liderlik koltuğunda otururken kupada finale kaldı. Benfica lig kupasında ise yarı finalde penaltılar sonucu elenmişti.

Benfica bu sezon 47 maçta 111 gol atarken maç başına 2,36 gol ortalaması yakaladı. Fenerbahçe ise 56 maçta 93 gol ile 1,66 ortalama tutturdu. Fenerbahçe 55 gol yedi ve maç başına kalesinde 0,98 gol görürken Benfica 30 yedi ve 0,64 ortalamaya sahip oldu. Sezon boyunca Benfica sadece 4 maçta, Fenerbahçe ise sadece 7 maçta gol atamadı.

ELEMELERDE KAYBETMİYORLAR

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasından sonra oynadığı 6 elemeli tur maçını da kaybetmedi. Fenerbahçe 6 maçta 3 galibiyet 3 beraberlik alırken 6 gol atıp sadece 2 gol yedi. Benfica takımı da Şampiyonlar Ligi gruplarında elenip UEFA Avrupa Ligi'ne kaldıktan sonra oynadığı 6 maçı da kaybetmedi. Benfica bu 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik aldı 11 gol atıp 5 gol yedi.
 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!