comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Benfica, Portekiz'de rekorlara koşuyor

24 Nisan 2013, Çarşamba 10:35

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Benfica, Portekiz Ligi'nin tarihine damga vuran bir performans sergiliyor.

@media print{.linkz01 {display:none;} .hbrheadlinenew{display:none;} .hbrtitlenew{display:none;}}

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi yarı finalindeki rakibi Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus, kariyerinin en başarılı sezonunu geçiriyor. Portekiz Ligi'nde bitime 4 hafta kala 70 puan toplayan Jesus, Benfica kariyerindeki puan rekorunu kırmaya çok yaklaştı.

2009/10 sezonunda Benfica'nın başına geçen 58 yaşındaki teknik direktör, ligde ilk şampiyonluğunu o sezon elde etti. 76 puanla zaferi elde eden Jesus, o sezondaki rekorunu kırmak için mücadele edecek. Jorge Jesus 2010/11 sezonunda ise 63 puanda kaldı, bir sonraki sezon ise 69 puana çıktı. Tecrübeli teknik adamın Benfica ve öncesi kariyerinde daha başarılı ve ligi domine eden bir performansı ise olmadı. Benfica, kalan tüm maçlarını kazanması durumunda 82 puana çıkacak ve Andre Villas-Boas'ın Porto'yla 2010/11'de yakaladığı 84 puanlı sezondan sonra 16 takımlı Portekiz ligindeki en iyi ikinci derece olacak.

Benfica'nın rekora doğru koşusundaki en büyük sorun olarak takımın kendine aşırı güvenmesi olarak gösteriliyor. 18. haftada oynadıkları Nacional maçında, mücadeleyi hafife aldıkları ve aşırı güven gösterdikleri ifade edilen maçta 2-2'lik beraberlik alan Benfica, tam 8 haftadır üstüste galibiyetler alıyor. Kalan 4 maçında Maritimo, Porto, Estoril ve Moreirense'yle oynayacak Benfica'nın 4 puanlık avantajını koruyarak şampiyonluğa ulaşacağı düşünülüyor.

4 puan önde olan ve Porto maçını kazanması durumunda, sadece 1 galibiyete daha ihtiyaç duyacak olan Benfica'da teknik direktör Jorge Jesus ise tüm maçların kazanılmasını ve sezonun 11 galibiyet üstüste rekorunun üstüne çıkılarak, üstüste 12 galibiyetle bitmesini istediği belirtildi.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!