comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım'ın kopyası Benfica'da...

24 Nisan 2013, Çarşamba 09:35

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Benfica'nın Başkanı Luis Filipe Vieira, takıma sahip çıkarak amatör ruhunu diri tutan ve ülkemizin çok da yabancı olmadığı türden bir spor yöneticisi profili çiziyor.

F.Bahçe'nin Benfica ile oynayacağı maç öncesi karşılaşma her detaylarıyla ele alınmaya devam ediyor. Portekiz kulübünde başkan Luis Filipe Vieira'nın profili ise Türkiye'ye hiç de tanıdık değil. Gelin onu biraz tanıyalım.

Cumartesi sabahı, saatler 7'yi gösterirken, özel şoförüyle Luis Filipe Vieira, Benfica'nın Seixal'deki tesislerine adım attı. Sporting ile oynayacakları Lizbon derbisinin son antrenmanına daha 3 saat vardı. Başkanın erken saatlerde güne başlaması tesislerdekiler tarafından iyi bilindiğinden dolayı, bu durum kimsede bir şaşkınlık yaratmadı. Son aylarda oyuncularla birlikte daha fazla zaman geçirerek, onlara tam anlamıyla liderlik eden Vieira'nın doktorların maçları canlı izlememe tavsiyesine kulak asmayıp, sağlığını hiçe atması da takımına ne kadar gönülden bağlı olduğunun en belirgin göstergelerinin başında geliyor.

Sezonun ortasına doğru, Vieira saha içi ve dışında takımına yeteri kadar destek veremediğini hissetti. Başkana yakın olan kaynaklardan birinin söylediğine göre Vieira ilerleyen dönemde, "Bundan sonra oyuncularla daha fazla zaman geçireceğim. Bunu kast ederken iyi ve kötü gün ayrımı yapmıyorum. Üzerimi düşen görev nedeniyle her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım" mesajını takıma iletti.


SOYUNMA ODASINA İNİYOR

Bu tür bir yakınlık göstermeye karar veren Vieira, kişisel işlerini ikinci plana itti. Yeri geldi haftada 3 kere yurt içi yurt dışı demeden deplasmana giden takımıyla birlikte rakip kim olursa olsun seyahat etmekten kaçınmadı. Yoğun iş trafiği nedeniyle nadiren de olsa gerekli zamanı ayıramayıp, yerinde takip edemediği müsabakalar da oldu. Bunun bir örneği takımının Lig Kupası'nda Braga'ya penaltılarla kaybettiği maçta yaşandı.

Oyuncularla başkan arasındaki uyum, Guimaraes yolunda net bir şekilde görüldü. O maçı kazanan Benfica, Porto ile arasındaki puan farkını açtı. Soyunma odasına takımını kutlamak için inen Vieira, oyuncularının kendisini kucaklamaları sonrasında böyle bir duygusal tepki beklemediği için şaşırmıştı.

Bu öyle bir sevgiydi ki, takımın gözünde başkan bir komutan gibi görülüyordu ve alınan başarılı sonuç da sanki büyük bir savaş kazanılmışcasına etki uyandırıyordu.

Oyuncularla daha fazla zaman geçirebilmek için Vieira, Avrupa kupası maçları öncesinde evsahibi ekiplerin düzenlediği yemeklere de katılmamaya başladı. Sonuna kadar oyuncularıyla beraber olacak ve her şeyin üstesinden takım olarak geleceklerdi.

PERDE ARKASI

İşini şansa bırakmıyor

Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira'nın stadyumda izlemediği son maç, Braga'ya karşı oynanan Lig Kupası yarı finaliydi. Portekizli iş adamlarıyla Mozambik'te yer alan Vieria, takımının deplasmanda Minho ekibine elenmesi üzerine bir daha takımı yalnız bırakmamak için elinden geleni yaptı.

Guimaraes'teki duygu seli

Porto, berabere kalarak puan kaybetmişti, bu durumda Benfica'nın puan farkını açma fırsatı Lizbon ekibinin kapısına kadar gelmişti. Bu maçı galip tamamlayan Benfica'da başkan ve futbolcular, 3 puanın sevinciyle kenetlendi ve birbirlerine sıkıca sarıldı.

Anca beraber kanca beraber

Portekiz'de olsun olmasın her maçta takımının yanında olmak isteyen Başkan Vieira, oyuncularla aynı yerde yemek yiyip, onlarla aynı otelde kaldı.

Görüşmeler

Teknik konuları tartışmaya açmaktan kaçınan Vieira, maç öncesi ve sonrasında futbolcularıyla sohbet etmeye eğilimli bir başkan. Genelde bu konuşmaların merkezini, herhangi bir sorun varsa takım içindeki sıkıntılar veya oyuncuların özel hayatlarında başlarına gelen keyifsiz durumlar oluşturuyor.

Saha içi ve dışı takımını her anlamda motive etmeye çalışan, soyunma odasına inen futbolcularla zaman geçiren zaman zaman da kendini idman sahasında göstererek takıma mesajlar yollayan Vieira bir anlamda F.Bahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım ile aynı profili çiziyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!