comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kocaman'a Bundesliga'dan yakın takip

24 Nisan 2013, Çarşamba 09:05

F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale yükselmesi, Aykut Kocaman'a olan ilgiyi artırdı. Schalke 04 ve Werder Bremen, Kocaman'ı transfer listesine aldı

Fenerbahçe, tarihinin en önemli sezonunu yaşarken bu çıkış Avrupa kulüplerinin de ciddi anlamda dikkatini çekiyor. Sarı-lacivertli takımda forma giyen pek çok futbolcunun yanı sıra Teknik Direktör Aykut Kocaman'a da teklifler gelmeye başladı.

Fransızların dikkatini çeken Kocaman'ı Bundesliga'nın iki ekibi Schalke 04 ve Werder Bremen de takibe aldı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Kocaman için araştırmaya başlayan iki Alman kulübü, transfer teklifi için sezon sonunu bekliyor.

LÖW'LE GÖRÜŞMESİ İLGİ ÇEKTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve ekibinin, zaman zaman Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunması, antrenman teknikleri ve kulüp yapısı hakkında sürekli araştırma halinde olması dikkat çekti. Hatta ekibinden bazı isimlerin bu hafta içerisinde Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp ile görüşmesi Alman kulüpleri- Kocaman'a ilgisini artırdı.

"BU EKİPLE BÜYÜK BAŞARI"

Almanlar aracılar vasıtasıyla Kocaman'ın sözleşmesi hakkında F.Bahçe'den bilgi aldı. Sarı-lacivertlilerin, Avrupa Ligi'nde yarı finale kadar geldiği süreçte yaşadığı gelişim incelendi. Bazı Alman kulüp yetkililerinin "Avrupa için sıradan sayılabilecek birçok yabancı oyuncu ve Türk Milli futbolcularla, uluslararası bu organizasyonda final kapısına gelmek büyük bir başarı" yorumları yaptığı öğrenildi.

"TÜRKLERİ KAZANACAKLAR"

Schalke 04 ve Werder Bremen, Kocaman'ı en çok isteyen iki kulüp. Schalke'nin, Aralık ayında takımın başına getirdiği Jens Keller ile kontratı sezon sonu bitiyor. Alman kulübünün, Keller ile yeni sezona başlamayacağı kesin gibi. Kulübün, özellikle Türkler'in yoğun bulunduğu Gelsenkirchen'de, Türk taraftarları da tribüne çekebilmek için Aykut Kocaman'ı bir proje olarak düşündüğü ifade ediliyor.

FRANSIZLAR DA TAKİPTE

Almanya'dan Kocaman'a teklif sunmaya hazırlanan diğer kulüp de Werder Bremen. Almanların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Fransız Bordeaux kulübünün, Kocaman ile ilgilendiği ileri sürülmüştü. 2010'da Fenerbahçe'ye teknik direktör olan Aykut Kocaman'ın sarı-lacivertli kulüple 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Ancak sezonun ilk yarısında Karabük maçının ardından istifa eden, Başkan ve futbolcuların ısrarıyla sezon sonuna kadar görevde kalmayı kabul eden Kocaman'ın Mayıs ayında nasıl bir karar vereceği merak konusu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!