comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Volkan Alex'in rekorunu kıracak!

24 Nisan 2013, Çarşamba 06:20

Fenerbahçe'nin Benfica karşısında perşembe günü vereceği UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında kaleci Volkan Demirel sarı-lacivertlilerin tarihine geçmeye hazırlanıyor.

UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'nin Benfica karşısında perşembe günü vereceği sınavda kaleci Volkan Demirel sarı-lacivertlilerin tarihine geçmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Volkan Demirel geride kalan dönemde 61 kez Avrupa kupası maçı oynadı. Milli eldiven, Benfica maçında da forma giyerse Alex'e ait Fenerbahçe formasıyla en çok Avrupa kupası maçına çıkan oyuncu rekorunu eline geçirecek. Alex de Souza Fenerbahçe forması altında Avrupa kupalarında 61 maçta oynamış ve 15 gol atmıştı.

PORTEKİZ TAKIMLARI İLE 7. RANDEVU

Fenerbahçe Avrupa kupalarında Portekiz temsilcileri ile 6 kez karşılaştı. Oynanan 6 maçın 3 tanesini kazanan Fenerbahçe 3 tanesini ise kaybetti. Fenerbahçe 1975-76 sezonunda Benfica karşısında deplasmanda 7-0 kaybedip sahasında 1-0 kazanıp elenmişti. Sarı Kanaryalar 1990-91 sezonunda UEFA Kupası 1.turunda V.Guimaraes ekibini sahasında 3-0 deplasmanda 3-2 yenip elemişti. Fenerbahçe 2008-09 sezonunda bu kez Şampiyonlar Ligi gruplarında Porto ile eşleşmiş deplasmanda 3-1 sahasında ise 2-1 mağlup olmuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!