comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Portekiz'den görüntülü Fenerbahçe analizi!

23 Nisan 2013, Salı 21:35

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Benfica arasında oynanacak maç öncesi Portekiz basını sarı-lacivertli takıma sayfalarında genişçe yer veriyor.

Fenerbahçe'nin Benfica ile UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali'nde oynayacağı ilk maç öncesi Portekiz basınının gözü sarı-lacivertli ekipte. Fenerbahçe ile ilgili haberlere genişçe yer veren Portekizliler, bu kez de sarı-lacivertli ekibi analiz etti.

Portekiz'in önemli spor portalları, Fenerbahçe'nin Benfica karşısında tehlikeli noktalarını ve açıklarını değerlendirdi.
Aykut Kocaman'ın bazı maçlarda 4-3-3 şeklinde sahaya çıkmasına rağmen asıl tercihinin 4-2-3-1 sistemi olduğu belirtilirken, Sow'un kenarda oynamasının hata olduğu ifade edildi. Portekiz basını Caner için de iyi bir alternatif olarak bahsetti.

SAĞ KANATTAN KORKUYORLAR

Sağ kanatta oynayan Kuyt'ın önemli bir silah olduğu yazılırken, savunmaya yardımlarda bazen yeterli fedakarlığı yapamaması nedeniyle açıklar verilmesine dikkat çeken Portekiz basını, hücumda  ise Webo ile çok tehlikeli bir ikili olduğunu ve Benfica'nın özellikle bu kanattan gelen ataklarda dikkatli olması gerektiğini belirtti.  Aynı zamanda sağ kanattan Kuyt'ın orta alana yaptığı koşularla birlikte Gökhan Gönül'ün yaptığı bindirmelerin çok tehlikeli olduğundan bahsedildi.

DURAN TOPLARA DİKKAT ÇEKTİLER

Fenerbahçe'nin en etkili noktalarından birinin duran toplar olduğu vurgulanırken, Gökhan Gönül'ün ön direğe koşu yaparak çok tehlikeli topları ceza sahasına indirdiği ve Portekiz temsilcisinin en çok bunlara dikkat etmesi gerektiği belirtildi. Dirk Kuyt'ın da arka direğe yaptığı koşulara dikkat çekildi.

BENFICA'NIN EN BÜYÜK AVANTAJI ORTA SAHADAKİ BOŞLUK

Benfica için en büyük avantajın Mehmet Topal ve Meireles ikilisinin orta sahada bıraktığı boşluklar olması beklenirken, ikili arasında maç sırasında mesafelerin çok açılabildiği ve kırmızı-beyazlı takımın bunları değerlendirebileceği belirtildi.

Haberde aynı zamanda Fenerbahçe'nin rakip korner atışlarında genelde rakibin oyuncularını serbest bırakmasının Benfica için büyük avantaj doğurabileceğinden de bahsedildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!