comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Portekiz basını Samandıra'da ajanlık yaptı!

23 Nisan 2013, Salı 14:07

UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile oynayacağı yarı final ilk maçı öncesinde Fenerbahçe, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nin kapılarını Portekiz basınına açtı.

25 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe ile Benfica arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı öncesinde, Portekizli basın mensupları Fenerbahçe'nin Samandıra Can Bartu Tesisleri'ni ziyaret etti. Yaptıkları gözlemleri haberleştiren Portekizliler, gördükleri karşısında çok etkilendi. İşte, Fenerbahçe'nin futbol takımının son durumu ve tesisler ile ilgili bilgiler içeren haberin veriliş şekli:

RAKİBİN KARARGAHI
Portekiz temsilcisi Benfica'yı konuk etmeye hazırlanan Fenerbahçe'nin antrenman tesisi, Avrupa'nın en modernlerinden biri.

Spor Toto süper Lig'de şampiyonluk şansını zora sokmuş, UEFA Avrupa Ligi'nde ise kritik bir yarı final mücadelesinin eşiğinde olmasına rağmen, Fenerbahçe, Portekiz basınına Samandıra Can Bartu Tesisleri'nin kapısını açma konusunda sorun çıkarmadı. Portekizli basın mensupları da böylece antrenman sahalarını ve futbolculara özel olarak ayrılmış belirli bölgeleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Portekizli konuklar da yemekhaneden, futbolcuların kamplarda kaldıkları yerlere kadar gözlem yapıp, Fenerbahçe'nin bu maç öncesinde ne gibi bir hazırlık sürecei geçirdiğine tanıklık etme şansı yakaladı. Bu durum futbolcular arasında şaşkınlığa yol açtı. Sarı lacivertli takımın kalecisi ve kaptanı Volkan Demirel de ilk etapta beklenmedik bu gelişme karşısında ne yapacağını bilemezken, sonrasında Türk konukseverliğine uygun bir şekilde basın mensuplarıyla yakından ilgilendi.

Fenerbahçe'nin tesisleri 80 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu, Türkiye'nin en modernlerinden biri ve 5 yıldızlı bir hotel kalitesinde hizmet veriyor. 3 tane üst düzey kalitede antrenman sahası, yüzme havuzları, jimnastik salonları ve kış bahçesi gibi yaşam alanları fark yaratacak nitelikte. İstanbul'un Asya yakasının sessiz ve etrafı yeşilliklerle kaplı bir bölgesinde yer alıyor. Bu da takımın rahatça hazırlıklarını sürdürmesine olanak tanıyor. 2000 yılında hizmete giren bu tesis, Portekiz'de alışıldık olanın aksine sadece A takım için hizmet veriyor. Genç takımların da kendine ait tesisleri var.

TAKIMIN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM
Pazar günü Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Gençlerbirliği'ne deplasmanda 2-0 kaybeden Fenerbahçe, ligde şampiyonluk şansını azalttı. Bu yenilginin vermiş olduğu üzüntü, oyuncuların yüzlerinde kendini apaçık belli etse de artık dikkatleri UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilmiş durumda. Herkes Benfica maçının öneminin farkında. Futbolcuların özel bir motivasyon nedenleri bile var. Takımın 100 yılı aşkın tarihinde daha önce Avrupa kupalarında hiç yarı finale kalamamış olması, rakip Benfica olsa bile onlar için bir şeyi değiştirmiyor. Bu nedenle Rakibin kim olduğunu çok da fazla önemsediklerini söylemek zor.

TEKNİK DİREKTÖR, GEREĞİNDEN FAZLA MESAFELİ
Ankara'da alınan 2-0 'lık yenilgi sonrası Fenerbahçe, İstanbul'a dönüp Benfica maçının hazırlıklarını sürdürdü. Başkentteki maça götürülmeyen oyuncular sahada çalıştı. Emre, Mehmet Topal, Moussa Sow ve Krasic gibi isimler yardımcı antrenörlerin gözetiminde topa sahip olma ve yönlendirme ile ilgili özel antrenman yaptı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise antrenmanı uzaktan izlerken, bu yaklaşım bir teknik sorumlu için 'değişik' bir yöntem olarak değerlendirildi.

YOĞUN VE YORGUN İKİ TAKIM
Portekiz Milli Takımı oyuncusu Raul Meireles'in de yer aldığı as kadronun geri kalanı ise saunaya girip ter attı. Sonrasında ise son maçın yorgunluğunu atmaları için oyunculara masaj yapıldı. Benfica gibi Fenerbahçe de UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı hazırlıklarına yoğun tempo nedeniyle takım halinde Salı günü itibariyle başlayacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!