comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe efsanesi Benfica'yı favori görüyor

23 Nisan 2013, Salı 13:54

Fenerbahçe ve Benfica'da forma giyen Pierre van Hooijdonk, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı öncesinde Portekiz basınına konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Benfica'nın karşılaşacağı yarı final ilk maçı öncesinde iki takımda da forma giyen Pierre van Hooijdonk karşılaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Portekiz basınına açıklamalarda bulunan Hooijdonk, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki atmosferle ilgili olarak Benfica'yı uyarırken, Portekiz ekibinin turu geçmeye daha yakın olduğunu dile getirdi.

Karşılaşmayla ilgili görüşlerini dile getiren Hollandalı isim, "Benfica bu tur için biraz daha favori konumunda. Benfica'nın Portekiz Ligi'ndeki performansı muhteşem ama Fenerbahçe'de Süper Lig'de Galatasaray'a yakın. Benfica'nın biraz daha yaratıcı bir takım olduğunu düşünüyorum ancak iki takım da çok güçlü ve ikisi de kazanabilir" dedi.

Oscar Cardozo ve Lima'nın Benfica adına çok önemli iki silah olduğunu vurgulayan Hooijdonk, Benfica'yı İstanbul'da zor bir atmosferin beklediğinin altını çizdi.

Şükrü Saracoğlu Stadı hakkında görüşlerini dile getiren Pierre van Hooijdonk, "İnanılmaz bir atmosfer yaratabilirsiniz fakat Benfica böylesine stadyumlarda oynamaya alışık bir takım. İstanbul'da taraftarlar takımlarını ileriye iten bir güçtür. Eğer sakin olursanız pratik bir futbol sergileyebilirsiniz. Fakat genellikle takımlar orada panik ve baskı altında olurlar" diye konuştu.

Benfica'da futbol oynadığı dönem hakkında da konuşan Hollandalı futbol adamı, "Benfica'da bir sezon futbol oynamama rağmen herkesin performansımdan memnun olduğunu düşünüyorum. Kulübe geldiğimde şanssızlıklar yaşadık. Benfica'nın büyüklüğüne yakışır bir tablo yoktu. Ligi altıncı bitirdik ve bu tablonun Benfica tarihinde en kötü dönem olduğunu düşünüyorum. O günlerle ilgili gurur duymuyorum" ifadelerini kullandı.

(Sporx)


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!