comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin Benfica raporu!

23 Nisan 2013, Salı 09:01

Rakip hem set hücumunu, hem de kontratağı başarıyla uyguluyor, takımın tamamı oyunun iki yönünde de etkili oluyor. Bireysel yeteneklerin fazla olduğu Portekiz ekibinde en çok dikkat edilmesi gereken isimler Gaitan ile golcü Cardozo.

Senad OK / MİLLİYET

Benfica karşısında sonuca gidebilmek için disiplinden ve sistemden taviz vermemek ve sabırla beklemek gerekiyor.
Gençlerbirliği yenilgisi ile lig şampiyonluğundan uzaklaşan Fenerbahçe'de tüm gözler UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile oynanacak ilk maça çevrildi.

Teknik Direktör Aykut Kocaman dünden itibaren yardımcısı Turgay Altay'ın rakiple ilgili hazırladığı detaylı raporu incelemeye başladı. Portekiz ekibinin son oynadığı Sporting Lizbon maçının da değerlendirildiği rapora ulaşırken, sarı-lacivertli ekibin işinin pek de kolay olmayacağı açık bir şekilde görülüyor. Kocaman'a hazırlanan raporda futbolcular ve takımla ilgili her türlü detay yer alıyor. Hatta futbolcuların özel hayatı, kaç çocuğu olduğu bilgisi bile dosyada bulunuyor.

Altay hazırladığı raporda Benfica için \"Sahada futbol adına her şeyi yapıyorlar\" yorumunu yaparken şu tespitlere yer vermiş; \"Hem set hücumunu, hem de kontratağı başarıyla uyguluyorlar. Takımın tamamı oyunun iki yönünde etkili oluyor. Öyleki kalecileri bile topu mükemmel kullanıyor. Çabuk hücum edebildikleri gibi organize oynayıp sabırla açık kovalıyorlar.\"

Yetenek fabrikası

\"Bireysel yeteneklerin çok fazla olduğu Benfica takımındaki en etkili silahlar; orta sahada Gaitan ile golcü Cardozo. Bu iki oyuncu dışında Rodrigo ve Salvio da dikkat edilmesi gereken oyuncuların başında geliyorlar. Defansa gelince; Luisao önderliğinde sağlam bir savunma hattı var. Kadro o kadar kaliteli ki bir dönemin Arjantinli yıldızı Aimar bile forma bulamıyor. Portekiz ekip bazı bölgelerde sarı-lacivertli takımın muhtemel rakiplerinden olan Chelsea'den bile daha güçlü.\"

Parola sabır
Bu çerçevede Fenerbahçe'nin Benfica maçındaki parolası sabır ve sistem olacak. Teknik Direktör Aykut Kocaman, Lazio eşleşmesindeki taktik anlayış ile sahaya çıkacak. Ve ne olursa olsun disiplinden ve sistemden taviz verilmeyecek.

Üst seviyede güvenlik
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Benfica maçında güvenlik önlemleri yine üst seviyede olacak. Yaşanacak bir saha olayında Avrupa kupalarından men edilme riski ile karşı karşıya olan sarı-lacivertlilerde yönetim bu konuda oldukça hassas. Emniyet ile yapılan görüşmeler neticesinde Lazio maçında uygulanan ve sonuç veren güvenlik seviyesinin aynen tekrarlanacağı ifade edildi. Bu arada Benfica takımı bugün İstanbul'a geliyor.

Söz birliği!
Sarı-lacivertli ekip, Benfica maçının hazırlıklarına başladı. Gençlerbirliği maçına 11'de başlayan futbolcuların yenileme çalışması yaptığı belirtildi. Diğer futbolcuların ise koşu, ısınma hareketleri ve pas çalışmalarının ardından çift kale maç oynadığı kaydedildi. Sakatlıkları geçen Mert ve Sezer'in idmanın tamamında takımla çalıştığı duyuruldu. Ligde fazla umudunu kalmayan ve hedefini UEFA Avrupa Ligi finali olarak belirleyen Fenerbahçe'de tüm oyuncular Benfica maçına konsantre olmaya çalışıyor. Oyuncular dış dünya ile bağlarını koparırken tur için adeta söz birliği yaptılar.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!