comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

''Rıdvan'ın yaptığı yorumu babamda da yapar!''

22 Nisan 2013, Pazartesi 12:01

Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, yine gündem yaratacak sözler söyledi..

Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Serhat Ramay'a açıklamalar yaptı.

Galatasaray yenilgisini değerlendiren Vural şunları söyledi:
Henüz ikinci dakikada Burak Yılmaz'ın golü oyunun akışını değiştirdi. Hayata 1-0 başlamak gibi oldu. Ancak Elazığspor'un son derece atak bir futbol oynadığını gördük. Defans hattı, hücuma çıktığınız anlarda sürekli orta sahada kuruluydu. Galatasaray'ın büyük futbolcularına karşı büyük bir oyun oynadınız. Oyunculara aşıladığınız yüksek güven oldukça hissedilirdi.
O yüksek güvenle oynamaya çalıştık. Ancak hesapta olmayan sürprizler yaşandı. Bireysel hataları yapacağımızı tahmin etmedik. Uzun oynamaya teşvik ettik Galatasaray'ı. Tabii ki bizim de hesaplayamadığımız şeyler oldu. Yediğimiz üç golde de bireysel hatalar yaptık. 2-1 soyunma odasına girebilseydik oyun gene çok farklı olurdu. İkinci devrede maçı yine bırakmadık. Oynamadan kaybetmektense oynayarak kaybetmek yeğdir. Oyunu kaybettik ama bir şeyi kaybetmedik: Özgüvenimizi.

Maç sonu antrenör Taffarel ve kaleci Muslera'dan Elazığspor'un futbol karakterini öven yorumlar duyduk.
Oyunumuzun böyle yorumlanması bizi mutlu eder. Tabii kendilerine çok teşekkür ederim. Ama Türkiye'de tuhaf bir algı var. O akşamki futbolun tersini yaptığınızda ‘Futbol bu kadar çirkinleştirilir mi' derler. Futbol güzelleştirmek istersiniz, ‘Haddini bil, Galatasaray'a karşı böyle oynanır mı' derler. Ama biz ne yaptığımızı biliyoruz.

Hafta sonu Süper Lig'in zirvesinde sert rüzgarlar esti. Fenerbahçe'nin lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı yediye yükseldi. Rıdvan Dilmen şimdiden “Galatasaray'ın şampiyonluğu kutlu olsun” dedi.
Futbol, bilinmeyenleri fazla olan bir oyun. Bu açıdan Rıdvan'ın ve diğer yorumcuların bu minvaldeki yorumları tamamen yanlış. Zaten Fenerbahçe dünkü oyunuyla yense sürpriz olurdu bana göre. Rıdvan'ın yaptığı, bir tahminde bulunarak konuşmaktır. O tahmini benim babam da yapar. Galatasaray'ın da zor maçları var. Dört tane mağlubiyet aldığında ne olacak örneğin? Aykut Kocaman'ın vermiş olduğu demeçlere de katılmıyorum. “Yarışı ilk yarıda kaybettik” dedi. Bu açıklamayı normal bulmadım.

(Eurosport)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!