comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe nerede hata yaptı?

21 Nisan 2013, Pazar 23:58

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray'ın 7 puan gerisine düşen sarı-lacivertli ekibin istatistiklerini geçen sezonla kıyasladık. Ortaya ilginç rakamlar çıktı.

Gençlerbirliği deplasmanında aldığı 2-0'lık mağlubiyetle Galatasaray ile arasındaki 7 puanlık farkı düşüremeyen Fenerbahçe şampiyonluk şansını da oldukça azaltmış oldu. Fakat geçen sezon bu döneme bakıldığında ilginç bir istatistik ortaya çıkıyor. Fenerbahçe geçen sezon 30. haftada Galatasaray'ın tam 9 puan arkasında yer alıyordu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl lig farklı bir statüde oynanmış ve normal sezonun bitiminde puanlar bölünerek play-off'a taşınmıştı. Play-off'un sonunda da Fatih Terim'in talebeleri mutlu sona ulaşmıştı.

Bireysel performansa bakıldığında ise Galatasaray geçtiğimiz sezon ilk 30 haftada 69 puan, bu yıl ise 62 puan topladı. Fenerbahçe ise geçen sezon aynı döneme 60 puanla girmişti, bu defa 55 puanda kaldı.
KALE DÜŞTÜ
İlk 30 hafta için yapılan kıyaslamalarda Fenerbahçe'nin istatistiklerinde geçen sezonla arasındaki en belirgin fark iç sahada yatıyor. Aykut Kocaman'ın takımı geçen sezon bu dönemde 14 iç saha maçında hiç yenilmemiş, 12 galibiyet, 2 beraberlikle toplamda sadece 4 puan kaybetmişti. Kanarya bu karşılaşmalarda kalesinde sadece 10 gol gördü. Bu sezon ise Fenerbahçe Kadıköy'deki 15 mücadelenin sadece 10'unu kazanabildi. 2 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. Bu 15 maçta kalesinde 16 gol gördü.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!