comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Taşlar yerinden oynuyor!

06 Ağustos 2012, Pazartesi 11:00

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Vaslui'den rövanşı almanın hesaplarını yapan teknik adam Aykut Kocaman'ın sahaya nasıl çıkacağı merak konusu..

- HABERTÜRK

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Vaslui ile Kadıköy'de 1-1 berabere kalmıştı. Bu maçın rövanşı çarşamba günü Romanya’da.

Kanarya’nın ne yapıp edip bu turu geçmesi gerekiyor. Ancak ilk maçta sergilenen futbola ve kadro tercihine bakıldığında ister istemez kafalarda çok büyük soru işaretleri oluşuyor. Herkes teknik direktör Aykut Kocaman’ın rövanşta nasıl bir kadro sahaya süreceğini merak ediyor...

İşte şu anda eleştirilerin hedefinde olan Kocaman’ın planı...

KUYT FORVETE KAYIYOR
İlk maçta biraz tribüne oynayan ancak hırsı ve isteğiyle öne çıkan yeni transfer Dirk Kuyt, sağ kanatta değil forvette görev yapacak. Onun bölgesinde ise ilk maçta oyuna sonradan girmesine rağmen takıma hücum anlamında zenginlik katan ve direnç kazandıran Mehmet Topuz olacak. Semih Şentürk kulübede oturacak. Moussa Sow tam hazır olmadığı için o da mücadeleye yedek başlayacak.

STOCH ENDİŞESİ
Miroslav Stoch belki de F.Bahçe’deki en kötü maçlarından birini Vaslui karşısında çıkarmıştı. 62 dakikalık dilimde tek bir olumlu hareketi bile yoktu. Rövanşta herkes Caner Erkin’in ilk 11’de oynamasına kesin gözüyle bakıyor ama Aykut Kocaman pek böyle düşünmüyor. Kumaş kalitesini bildiği ve inandığı Stoch’un özellikle deplasmanlardaki deparları ve skora etkisine inanıyor. Ona sabırla şans vermeyi düşünüyor.

NE VARSA ONDA VAR
Kocaman’ın gücünü tasarruflu kullanmak istediği Alex de Souza ilk maçta onsuz olmayacağını açıkca gösterdi. Belki her zamanki gibi futboluyla o kadar sivrilmedi ama golde asist yapan isimdi. Kocaman, çok kritik olan Vaslui karşısında Sambacı’yı ilk 11’de sahaya sürecek. Takımın kumandasını her zaman olduğu gibi yine ona verecek. Kanarya, Alex’in duran topuna, ortalarına bir anlamda her şeyine bakacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!