‘ÇEVRESİNDEKİLERE ÇOK DİKKAT ETMELİ'
ÇIKIŞ içindeki Salih için, “Ona benim bir şey söylememe gerek yok. Zaten çok açık bir şekilde her şey ortada. Kendini zorlaya zorlaya şans aldı. Kendine dikkat etmiş ki Emre, Mehmet Topal, Meireles, Christian, Selçuk gibi önemli oyuncuların arasından şans bulup kendini gösterebildi” diyen Şükür, genç futbolcunun bu başarısının gelecek adına ümit verici olduğuna işaret ederek Salih'e şu önerilerde bulundu: “Çevresi şekillenecek, çünkü ön plana çıktıkça çevrenizde birden farklı ortamlar oluşuyor. Sosyal olarak farklı bir ortam oluşuyor. Futbolda kaliteli oyuncuların en büyük sanatı, bunu idare edebilme sanatı olmalı. Yetenek ve gücü bununla doğru orantılı olarak idare edebilmeli. Türk futbolu çok erken yaşta, çok önemli bir değer kazandı. İnşallah bunu da devam ettirir.”
'O MORAL MİLLİ TAKIM'A DA YANSISIN'
HAKAN Şükür, F.Bahçe ve G.Saray'ın bu sezon özellikle Avrupa'daki başarılarının, Milli Takım'a ne şekilde yansıyacağı yönünde bir soruya da “Ortada sadece Türkiye'nin elinde olmayan bir tablo var. Milli Takım kazansa da rakiplerin kaybını bekleyeceği bir sürecin içinde” derken, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu ummaktan başka bir şey diyemeyiz. Ama kazanmakta rakip kim olursa olsun kolay değil. İnanıyorum ki F.Bahçe ve G.Saraylı futbolcuların yakaladıkları bu moral, Milli Takım'a yansır. Beşiktaşlı oyuncular da kötü gitmiyor. Olcay'ın Milli Takım'a seçilmesi, bunlar önemli şeyler. Mühim olan orada o takım olayını biraraya getirebilmek. İnanıyorum ki Arda, Emre, Burak, Selçuk ve bu tarz oyuncular konuşacaktır. İşi de sonuna kadar kovalayacaklardır.”
Şükür'ün uyarılarını dikkate alacağım
PORTEKİZ maçı sonrası Salih Uçan'a, Hakan Şükür'ün kendisiyle ilgili sözlerini ve yaptığı uyarıları sorduk. Genç oyuncu, “Öncelikle, Hakan Şükür'e çok teşekkür ediyorum. Kendisini seyretme şansı buldum. Hem sporculuk hem de özel hayatıyla örnek aldığım birisi. Benimle ilgili sözleri gurur verici.
Uyarılarını dikkate alacağım. Öğreneceğim çok şey var. Ağabeylerim bana sürekli destek veriyor. Hocalarım da öyle. Kendimi sürekli geliştiriyorum” dedi.
GENÇ YAŞTA PARLAYIP YILDIZ OLANLAR
Hakan Şükür, Emre Belözoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz
GENÇ YAŞTA PARLAYIP KAYBOLANLAR
Batuhan KARADENİZ: Beşiktaş altyapısından yetişti. A takıma çıktı. Disiplinsiz tavırları sonrası Eskişehir'e kiralandı. Orada da tutunamadı.
Okan KOÇ: Dardanelspor altyapısından yetişti, G.Birliği'nde yıldızı parladı ve Beşiktaş sonrası kaybolup gitti.
Mustafa KOCABEY: 1992-1994 yılları arasında Galatasaray'da attığı gollerle vitrine ıktı. Erken gelen şöhret erken bitti.
Abdülkadir KAYALI: 2007-08 sezonunda Ankaragücü'nde yıldızı parlayan Abdülkadir Kayalı, F.Bahçe'de geleceğini göremedi.

