comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kesintisiz enerji!

13 Mart 2013, Çarşamba 09:49

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, son 3 maçtaki koşu mesafesi ve performansıyla kötü günleri arkasında bıraktığını gösterdi.

Ligin ilk yarısındaki performansı çoğu zaman tartışılan Dirk Kuyt, öyle bir form sıçraması yaptı ki, son haftalarda Fenerbahçe'nin en çalışkan oyuncusu olarak göze batmaya başladı. Tüm eleştirilere rağmen Hollandalı yıldızdan bugüne kadar vazgeçmeyen ve gelen tepkilere “Takıma sınıf atlatacağını düşündüğünüz oyuncuların formsuzluklarını herkes eleştirirken siz katlanmak zorundasınız” karşılığını veren Teknik Direktör Aykut Kocaman sabrının meyvelerini yavaş yavaş topluyor. “Koşmak her şey değil ama koşmazsanız bir şey yapamazsınız” diyen Kocaman bu konuda takımını bir hayli geliştirirken, Dirk Kuyt performansı en çok artan futbolcu oldu. Kasımpaşa, Beşiktaş ve Bursaspor maçlarında toplam 35 kilometre koşan Hollandalı yıldız tüm enerjisini ve gücünü ortaya koydu. Son Bursaspor karşılaşmasında 12,196 metre ile takımın en çok koşan ismi olarak kayıtlara geçen Kuyt, bir önceki hafta kaybedilen Beşiktaş derbisinde de 11.410 metre ile zirvedeydi.

İKİNCİ SIRADA HASAN ALİ
Geriden gelip kazanılan Kasımpaşa maçında da durum değişmedi. “Duracell” lakaplı futbolcu 11.284 metre ile yine takımın en çok koşan ismiydi. Takımın başarısı için elinden geleni yapan ve profesyonelliği ile tüm arkadaşlarına örnek olan Hollandalı yıldızın ardından ise Hasan Ali, Gökhan Gönül ve Ziegler geldi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!