comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'ye UEFA'dan TFF şartı

12 Mart 2013, Salı 11:04

UEFA'dan 2 yıl içinde bir taraftar olayı daha yaşanması halinde 1 yıl men cezası alacak Fenerbahçe'ye UEFA'dan müjdeli haber verdi. Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteği gerek...

BATE maçında alınan 1 maç seyircisiz oynama cezasını kaldırmayan Disiplin Kurulu, 2 yıl içinde olayların tekrarı halinde Avrupa'dan men cezası konusunda ise yönetime yol gösterdi... Fenerbahçe bu yıl "seyircisiz maç" oynama cezasından çok çekti. Sarı-Lacivertli kulüp, Avrupa Ligi'nde büyük önem taşıyan BATE maçını seyircisiz oynama cezası yetmezmiş gibi stat dışından atılan işaret fişekleri nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu tarafından 1 maç daha seyircisi oynama cezası aldı. Fakat asıl canları sıkan konu ise UEFA'nın "Taraftar olaylarının 2 yıl içinde tekrarlanması halinde Avrupa kupalarından 1 yıl men etme" konusundaki cezasıydı. Tüm bunların ardından UEFA'dan duruşmalı savunma talep eden Fenerbahçe Yönetimi, buradan bir iyi bir de kötü haberle ayrıldı.

HaberTürk gazetesinde yer alan habere göre; seyircisiz oynama cezasının kalkmayacağını belirten UEFA Disiplin Kurulu, "Avrupa'dan men" cezasıyla ilgili ise Sarı-Lacivertli yönetime adeta müjde verdi. TFF İLE ORTAK HAREKET EDİN UEFA Disiplin Komitesi üyeleri Fenerbahçe'yi temsilen Nyon'a giden yönetim kurulu üyeleri Şekip Mosturoğlu ve Tolga Deniz Aytöre'ye, "Avrupa futbolunda taraftar grupları ve holigan taraftarlarla uğraşmanın çok zor olduğunu biliyoruz. Seyircisiz oynama cezasını kaldırma şansımız yok. Ama 1 yıl men cezası için bir komite oluşturun. TFF ile ortak haraket edin ve bu konuyu masaya yatırın. TFF ile birlikte belgelerle, görüntülerle taraftar terörünü bize getirin. Biz de 2 yıl boyunca taraftar olaylarının tekrarlanması durumunda Fenerbahçe'yi Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men etme cezasını kaldıralım" dedi. UEFA Disiplin Kurulu'nun böyle bir tavır takınması ve Fenerbahçe'ye yol göstermesi de Sarı-Lacivertli yönetimi bir hayli sevindirdi. RESMİ SİTE MESAJI VERDİ F.Bahçe'nin Disiplin Kurulu'nun kararına dair yaptığı açıklama da bir hayli ilginçti. Açıklamada "Kulübümüzün, UEFA tarafından aldığı cezaya ilişkin duruşmalı savunmayla yaptığımız itiraz reddedildi. Bu karar doğrultusunda, sahamızdaki V.Plzen karşılaşması seyircisiz oynanacaktır." ifadeleri kullanılırken, taraftar olaylarının 2 yıl içinde tekrarlanması halinde Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men etme cezasıyla ilgili tek kelime geçmemesi dikkat çekti. RANDEVU ALINACAK UEFA Disiplin Kurulu'ndan gelen bu müjdeli haberin ertesinde F.Bahçe Yönetimi kolları hemen sıvadı. UEFA'nın yol göstermesi üzerine harakete geçen Sarı-Lacivertli yönetim, TFF ile iletişim kurup konuyla ilgili bir komite oluşturacak. Çalışmalar hazırlandıktan sonra ise UEFA'dan bu konuyla ilgili randevu alınacak ve tekrardan güçlü bir savunma yapılacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!