comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım için raporda neler yazıldı?

11 Mart 2013, Pazartesi 19:01

Fenerbahçe- Bursaspor maçının devre arasında yaşanan olaylar nedeniyle Aziz Yıldırım PFDK'ya sevk edilecek.. İşte hakemin olayla ilgili raporu..

F.Bahçe-Bursa maçı sonrası Türk futbolunun gündemi bir kez daha Aziz Yıldırım oldu. Bursaspor Genel Menajeri Süha Sidal'ın Aziz Yıldırım'ın devre arası soyunma odası koridorunda hakem Tolga Özkalfa'ya tehditte bulunduğunu ima etti. F.Bahçe Kulübü de resmi internet sitesinden Sidal'ın aksine tehdit olmadığını Yıldırım'ın demokratik hakkını kullandığını açıkladı. Bu gelişmeler üzerine ortaya iki tane soru çıktı:

SİZE KİM SAHİP ÇIKACAK
1-Aziz Yıldırım, Bursa maçının devre arasında soyunma odası koridorunda Tolga Özkalfa'ya ne dedi?

2-Aziz Yıldırım, Tolga Özkalfa'ya sözlerinden dolayı Disiplin Kurulu'ndan kaç gün ceza alacak?

İŞTE O RAPOR: Müsabakanın devre arasında hakemlerin soyunma odasına gireceği anda F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemlere hitaben, 'Biriniz lan demeyeni atar, biriniz tükürmeyene tükürdü yazar. Faul yapılıyor, Semih sedye ile çıkıyor, faul çalmıyorsunuz. Yeter artık size kim sahip çıkacaksa çıksın. Federasyon mu bilmem, bundan sonra affetmeyeceğim.'

39. MADDEDEN 45 GÜN CEZA
TFF Hukuk Kurulu Müşavirliği, Aziz Yıldırım'ı Tolga Özkalfa'ya karşı sportmenliğe aykırı beyanlarından dolayı PFDK'ya sevk etti. Yıldırım, hakem soyunma odasının ve koridorlarının güvenliğini düzenleyen Disiplin Talimatı'nın 39. Maddesi doğrultusunda PFDK'da işlem görürse en az 45, en çok 90 gün mah mahrumiyeti ve 15 ila 75 bin lira arasında da para cezasına çarptırılacak.

ALAYINIZIN CEZASINI.. DEDİ Mİ?
Tolga Özkalfa'nın raporunun ortaya çıkardığı önemli bir de gerçek var. Rapora göre Aziz Yıldırım, Süha Sidal'ın iddia ettiği gibi Tolga Özkalfa'ya yönelik "Ben TFF filan tanımam. Alayınızın cezasını vereceğim. Hakemliğinizi de bitireceğim. F.Bahçe'nin yolunu mu kesmeye çalışyosunuz. Bizi eski halimize döndürmeyin" gibi herhangi bir ifade kullanmadığı ortaya çıktı. Sidal da Yıldırım ile birlikte PFDK'ya sevk edildi.

İŞTE O MADDELER
Madde 39: (2) Kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette bulunmaları halinde 45 günden az ve 90 günden çok olmamak üzere; hakarette bulunmaları halinde ise 90 günden az 180 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

Madde 36: (1) Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF'nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren (b) Yöneticilere on beş ila kırk beş gün arasında hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 15.000.-TL'den 75.000.-TL'ye kadar para cezası.

Terim emsal olur mu?
G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ordu maçının hakemi Serkan Çınar'a "Size o raporu yazdırmayacağım" dediği için 3 maç ceza aldı. Disiplin Kurulu, Terim'in soyunma odası koridorundaki hakeme yönelik eylemi ve bu sözlerine 39. Madde'den değil, 36. Madde'den işlem yaptı. Tahkim Kurulu da PFDK'nın FDT'nin 36/1-c'den yaptığı yargılamayı onayladı. Aziz Yıldırım'ın da Terim gibi 39'dan değil, 36. maddeden ceza alabileceği bildirildi. Bu durumda Yıldırım'ın cezası 45-90 değil 15-45 gün arasında olacak. PFDK, genelde bu tip eylemlerde en alt limitten ceza veriyor.

Uğur Asarlı / Akşam

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!