comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte Fenerbahçe'nin talebi!

11 Mart 2013, Pazartesi 17:01

Fenerbahçe, BATE Borisov maçında sahaya meşale atan taraftardan şikayetçi olurken, gözaltına alınan şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti..

Savcılığaverilen suç duyurusu dilekçesi Radyospor'da Kriminal Spor'da yayımlandı.

Fenerbahçe'nin Avukat Abdul Rahim Erol aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda kötü niyetli grupların bu eylemi yaptıkları iddia edildi.

İŞTE O SUÇ DUYURUSU
Daha önce de Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumunda tüm tedbir ve önlemlere rağmen kötü ve art niyetli bazı şahıslar tarafından çıkartılan olaylar nedeni ile UEFA tarafından verilen seyircisiz oynama cezası nedeni ile 21.02.2013 tarihinde BATE maçımız seyircisiz oynanmıştır.

Durum böyleyken müsabakanın ikinci yarısında stadyumun içerisine dışarıdan atılan yanıcı maddeler atılmıştır.

Bu yanıcı maddelerden bir tanesi Türk bayrağına bir tanesi de Fenerbahçe bayrağına denk gelmiştir. Ve bu meşaleler sonucunda yangın çıkmış bayrak ve bazı koltuklar zarar görmüştür. Atılan maddelerden bir tanesi ise teknik heyetimizin ve yedek futbolcularımızın bulunduğu yere isabet etmiştir.

FENERBAHÇE HEDEF ALINDI
Bu olayda Fenerbahçe hedef alınmıştır. Kulübümüzün bu olayda kusuru bulunmamaktadır. Müsabaka bu nedenle 3 dakika durdurulmuştur.Yapılan çalışmalarda ise güvenlik güçleri dışarıdan saha içerisine atılan yanıcı maddelerin sorumlularını tespit ederek gözaltına almıştır.

Emniyet birimleri tarafından gözaltına alınan bu şahısların müsabaka seyrini kesintiye uğratmaları neticesinde FB. A.Ş Mağdur olmuştur.

ART NİYETLİ GRUPLAR YAPTI
Ayrıca fair - play ruhuna aykırı olan bu eylem nedeni ile Ulusal ve uluslar arası alanda ticari ve sportif itibarı zarar görmüştür. Alınan tüm tedbirlere rağmen belli grupların kötü niyetle yaptıkları bu eylemler nedeni ile kulübümüz binlerce EURO para cezası alarak ciddi şekilde mağduriyete uğramıştır. Bu mağduriyetin önüne geçilmesi için sorumluların en ağır derecede cezalandırılmasını talep ediyoruz.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN
Şüphelilerin 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun 12.13 ve 17. maddeler ihlal edilmiştir.Sorumlulukları bulunan tüm kişilerin haklarında cezalandırılması talebi ile kamu davasının açılması ayrıca 18 madde gereği tüm spor müsabakalarından men cezası verilmesini talep ediyoruz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!