comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Temelli'ye göre, 'Maçlar FB TV'de'

30 Temmuz 2012, Pazartesi 12:04

F.Bahçe Asbaşkanı Ömer Temelli, twitter'da havuzdan çıkmaları halinde tazminat ödemeyeceklerini ifade ederken; Türkiye Futbol Federasyonu'nun 5894 sayılı yasası ve bunun 13. maddesini görmezden geldi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Yüksek Divan Kurulu'nda havuz resti üzerine farklı görüşler ortaya atılmaya devam ederken; Fenerbahçe yöneticisi Ömer Temelli'nin twitter'daki söylemleri gündeme bomba gibi düştü. Futbol kamuoyu Aziz Yıldırım'ın restini tartışırken, yayın havuzundan çekilmesi halinde sarı-lacivertli takımın iç saha maçlarını hangi kanalın yayınlayacağı merak konusu oldu. Bu sorunun yanıtını Asbaşkan Ömer Temelli verdi. Temelli, twitter'dan yaptığı açıklamada, "Digitürk yayın havuzundan çıkarsak iç saha maçlarımız FB TV'de olacak ve tazminat ödemeyeceğiz" dedi. Aziz Yıldırım da, Divan'da, "Buradan tüm Fenerbahçelilere ilan ederim ki, Fenerbahçe için şahsen desteklenen havuz sistemi yine bizler tarafından en kısa zamanda sorgulanacak ve gereği tarafımızdan kararlılıkla yerine getirilecektir" demişti.

İşte Ömer Temelli'nin twitleri...


NEDİM TÜRKMEN'E GÖRE YASAL DAYANAĞI YOK Orduspor Başkanı Nedim Türkmen; "Türkiye Futbol Federasyonu'nun 5894 sayılı yasası ve bunun 13. maddesi var. TFF'nin statüsü var. Futbol disiplin talimatları var. Her kulüp buna uymak zorunda. Eğer uymazsanız birinci defada 350 lira ceza. Digitürk yayınını engellerseniz tabii. İkinci kez tekrarlanırsa 350 bin lira ceza ayrıca iki maç saha kapatma. Üçüncü defa yapılırsa 350 bin lira cezanın yanısıra, -3 puan ceza. Bunu sürdürürseniz en son lisans iptali yani ligden atılmaya kadar gidiyor. Kaldı ki daha iki ay önce Digitürk ile olan sözleşmenin 2 yıl daha uzatılması konusunda Fenerbahçe'nin de TFF'ye verdiği yetki var. Bütün bunlar ortadayken ben havuzdan çıkarım demenin yasal dayanağı yok" şeklinde görüş belirtmişti. TFF'YE GÖRE KULÜPLERİN BÖYLE BİR HAKKI YOK Fenerbahçe, bu maddeye karşılık yine de havuzdan ayrılma kararı alırsa, lisansının iptal edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. MADDE 13 – (1) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki tüm futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasına, iletilmesine, yayınların düzenlenmesine ve programlanmasına münhasıran Yönetim Kurulu yetkilidir. FUTBOL KULÜPLERİ TESCİL TALİMATI Kulübümüzün tescili halinde; 1) TFF'nin Kanun, Statü, diğer ilgili tüm düzenleme ve kararlarına aynen uyacağımızı;
4) Yukarıdaki taahhütlerimize aykırı hareket ettiğimiz takdirde tescilimizin iptalini ve müsabakalara iştirak ettirilmemeyi kabul, taahhüt ve beyan ederiz.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!