comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Alex de Souza: " Kadıköy'de Coritiba..."

29 Ocak 2013, Salı 09:18

Fenerbahçe ve Coritiba taraftarlarının yaşayan efsane olarak gördüğü Alex de Souza bir röportaj vererek, Brezilya ve Fenerbahçe günleri hakkında konuştu.

Alex de Souza'nın 5719 gün sonra tekrarCoritiba formasıyla çıkacağı maç öncesi, şehirde ve özellikle stadçevresinde büyük bir heyecanın yaşandığı ve yeşil beyazlı takımtaraftarlarının Alex'in dönüşüne büyük bir ilgi gösterdiği ifadeediliyordu.

Coritiba kulübünün ayrıca Alex'in imza günüdüzenleyip, forma satışlarında büyük bir patlama kaydettiği gündeMilliyet gazetesinden Aslı Pelit, Alex de Souza'yla bir röportaj yaptı.

Taraftarlarınmaça FB forması ile gelmesi, kulübün yaptırdığı Türkçe pankartlar.Neredeyse Türkiye'de maç izliyor gibiydik. Senin sayende iki kulüp hattaiki ülke daha da yakınlaştı sanırım. Ne dersin?
* “Evetiki takımın taraftarları da birbirlerinin forması ile geliyorlar. ArtıkFenerliler'in Coritiba, Coritibalılar'ın Fenerbahçe forması iledolaşması artık çok doğal karşılanıyor. Bu beni tabii ki çok mutluediyor. İki takımı da ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Bugün Kadıköy'deCoritiba formasıyla dolaşanlar bile var.”

Takımda eskiarkadaşın Deivid ve Galatasaraylı Lincoln ile berabersin. Onların buradaolması senin Brezilya Ligi'ne ve futboluna tekrar adapte olma sürecindeoldukça yardımcı oldu sanırım. İki lig birbirinden farklı, oyun stiliolarak da farklar büyük. Öyle değil mi?
“Evet çok farklı,çok. Geri döndüğümden beri gerek onlarla gerek diğer oyuncularlakonuşuyorum, beraber antreman yapıyoruz. Tekrar Brezilya futbolunaadapte oluyorum.”

Eğer bir gün teknik direktör olarak çağırılırsan FB'ye döner misin?
“ Ben teknik direktör değilim, eğer bir gün olursam o zaman cevap veririm bu soruya.

Senigörebilmek ve senden imza alabilmek için binlerce taraftar saatlercebekledi. Neler hissediyorsun bu inanılmaz sevgi gösterisi karşısında?
“Aslındabu bir sürpriz değil, ben de onlardan biriyim aslında. Coritibataraftarıyım, profesyonel hayatım yüzünden onlardan uzak kaldım amatekrar buradayım. Bu sevgi gösterisi benim için çok büyük bir değertaşıyor.”

Maçtaki performansın ve Coritiba ilgili neler söyleyebilirsin?
“Buradabüyüdüğüm için tekrar burada sahaya çıkmak duygusal bir andı benimiçin. Buraya ilk geldiğimde 9 yaşındaydım. Maçta beklendiği gibi gololmaması beni çok rahatsız etmiyor. Önemli olan takımın beraber oynamasıve büyümesi.

Peki takımı nasıl buluyorsun? Copa do Brasil ve Brasileirao'da şansınız var mı?
“Önümüzdetakımın oturması için 4 ay var. Bence potansiyel ortada, beraberçalışırsak güçlenmemek ve yükselmememiz için bir neden göremiyorum!”

Fenerbahçe ve Coritiba taraftarlarının benzerlik ve farkları nedir?
“Ooo,çok farklılar. Bir takımın 30 milyon taraftarı var ve tüm ülkeçapındalar. Coritiba ise daha küçük. Sadece Parana eyaletinden, buşehirden. Ama hisssiyat aynı diyebiliriz. İki takımın taraftarları dastadları inleten, takımı destekleyen ve her zaman yanınızda olantaraftarlar. Şükrü Saracoğlu veya Couto Pereira, özünde aynı.

Arkadaşları ne söyledi?
Lincoln: Alex ile oynayacağım için çok mutluyum. Gücümüze güç katacaktır.
Deivid: Tekrar beraberiz, birbirimizi tamamlayacağız her zamanki gibi!

Türkiye'ye bir mesajın var mı?
“Sevgiler gönderiyorum. İletişim halindeyiz zaten, facebook ve twitter, haberleşmeye devam edeceğiz bu yollardan.”

Hayranları ne söyledi?

Regina Maria: Saat 9'dan beri bekliyorum, Alex bir deha!
MarcosAurelio Cardozo de Lima: Alex'i ilk kez 11 yaşında seyrettim,Coritiba'da salon futbolu oynadığı zamanlardı. Daha o zamandan yeteneğibelliydi.
Caio Curi: Fenerbahçe forması ile maça gelmişti. “Onu çok seviyoruz” dedi.
CelioBonfim: Buradan aldığı formaları arkadaşları Mehmet Akif Postacı veCihan Tekbaş'a yollacağını söyledi. Anlayacağınız saatlerce sıradabekleyen Coritiba taraftarı Türk arkadaşları için büyük fedakârlıkyapmış!
Amanda Dubiel German: İzmir'i, Fenerbahçe'yi, Türkiye'yi çok seviyorum ve özlüyorum


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!