comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe o cezayı biliyordu!

25 Ocak 2013, Cuma 13:45

Fenerbahçe Kulübü, Bate Borisov maçı için UEFA'nın verdiği seyircisiz oynama cezasının bir gün geleceğini çok önceden biliyordu.. Taraftar hep uyarılsa da, korkulan başa geldi..

Fenerbahçe Kulübü, 2012-2013 sezonunda UEFA maçları kapsamında taraftarlarının sebep olduğu saha ve seyirci olayları nedeniyle, UEFA Disiplin Kurulu tarafından ceza aldı.

Avrupa Ligi'nde Bate Borisov karşılaşmasını seyircisiz oynayacak olan Fenerbahçe'nin karara 3 gün içinde itiraz etme hakkı var. Ancak sarı lacivertli ekipte bu olumsuz tablonun oluşması öncesinde, aslında sinyaller kulüp tarafından verilmişti. UEFA tarafından uyarılar alan sarı lacivertli kulüp, sürekli olarak taraftarlarını bilgilendirmişti. Ancak korkulan başa geldi.

Fenerbahçe'nin bir çok Avrupa maçı öncesi, deplasman-iç saha ayırmaksızın, UEFA'nın yasaklarının çiğnenmemesi için çeşitli uyarılar yapıldı. Ancak özellikle maçlarda yakılan meşaleler ve Marsilya maçında çıkan tribün olayları cezaya neden oldu.

-ÖNCE LIMASSOL MAÇI UYARISI-
8 Kasım'da oynanan AEL Limassol maçı öncesinde, Güney Kıbrıs'la yaşanan gerilim ortamının sahaya yansımaması için bir bildiri ile taraftarlar uyarıldı. Ancak bu uyarıya rağmen maçta Kuzey Kıbrıs bayrakları açıldı ve meşaleler yakıldı. Yapılan uyarı şu şekildeydi;



-VE MARSİLYA MAÇI UYARISI-
22 Kasım'da oynanan Marsilya - Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi maçının 60'ncı dakikasında Fransız taraftarların bulunduğu bölümde bölücü terör örgütü bayrağı açılmış ve olaylar yaşanmıştı. Fenerbahçe bu maç öncesinde de bu tip olaylara karşı taraftarlarını uyarmıştı. Yapılan uyarı şu şekildeydi;



(.com)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!