comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kupa beyi Fener!

23 Ocak 2013, Çarşamba 22:30

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Bursaspor'u konuk eden Fenerbahçe, "Nöbetçi golcü"sü Semih Şentürk'ün coştuğu maçta farklı kazandı, 2 maç kala yarı final biletini aldı..

Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda yenilgisiz lider olan Fenerbahçe, 4. maçında Bursaspor ile karşı karşıya geldi.

ŞükrüSaracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşma 3-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ilesona ererken, sarı lacivertli ekibin golleri 41. (pen) ve 61.dakikalarda Semih ve 86. dakikada genç futbolcu Beykan'dan geldi. Sarılacivertli ekipte genç futbolcular sahada etkili bir performanssergilerken genç Salih oyunu organize ederek, Fenerbahçe'nin orta alandatopa hakim olmasında büyük rol oynadı. 3. golün sahibi genç BeykanŞimşek ise attığı golden sonra takım arkadaşları tarafından omuzlaraalındı.

Fenerbahçe bu sonuçla A Grubu'ndaki 4. galibiyetinialarak puanını 12'ye yükselterek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. 3puanda kalan Bursaspor ise Sivasspor'un ardından 3. sırada yer aldı.

ZiraatTürkiye Kupası 5. maçında Fenerbahçe 30 Ocak'ta Sivasspor deplasmanınagiderken, Bursaspor ise 29 Ocak'ta 1461 Trabzon ile deplasmandakarşılaşacak.


MEIRELES 5 MAÇ SONRA SAHADA

Fenerbahçe'decezası nedeniyle son 5 resmi maçta forma giyemeyen Raul Meireles,Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda Kadıköy'de Bursaspor ile yapılanmücadelede takıma döndü. Sarı kart cezaları nedeniyle Sanica BoruElazığspor ile yapılan lig maçında görev alamayan savunma oyuncularıBekir İrtegün ile Hasan Ali Kaldırım da kupa mücadelesinde takıma dahiloldu. Bu arada, Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, bu sezon kupamaçlarında ilk kez 11'de sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin Spor Toto SüperLig'de Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kaldığı maçta kırmızıkart gören Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz, Bursaspor maçında formagiyemedi. Afrika Uluslar Kupası için Nijerya Milli Takımı'nda bulunanYobo da Bursaspor maçında yer alamadı.Fenerbahçe'de bu futbolcularınyanı sıra Mehmet Topal, Sezer Öztürk, Recep Niyaz ve yedek kaleci MertGünok, 18 kişilik kadronun dışında kaldı. Bursaspor'da sakatlığı bulunanBatalla ve Belluschi, Fenerbahçe maçının 18 kişilik kadrosundabulunmadı. Yeşil-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Basser de İstanbul'agetirilmemişti.

İLK GOL PENALTIDAN GELDİ

Karşılaşmayaik ekip de kontrollü başlarken, Fenerbahçe uzun bir aradan sonradenedği Soe ve Semih'ten oluşan çift forvetki düzende Bursasporkalesinde ilk 15 dakikalık bölümde etkili bir oyun ortaya koydu. Sarılacivertli ekip, genç Salih ve Stoch'un da gayretli futbolu ortayaçıkınca, ilk yarıda etkili taraf olmayı başardı. İlk yarının ortalarınadoğru Bursaspor'da orta alnad adaha iyi organize olmaya başladı ancakmaçta karşılıklı ataklara rağmen ilk gol 42. dakikada penaltıdan geldi.Bursaspor savunmasının ceza sahası içinde elle oynamasından doğanpenaltıyı gole çeviren Semih ilk yarının bitimine 3 dakika kala sarılacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

TUNCAY'IN GOLÜ OFSAYTA TAKILDI

Karşılaşmanınikinci yarısında etkin görünen taraf yine Fenerbahçe olurken, sarılacivertli ekip sağlı sollu ataklarla Bursaspor kalesine yüklenmeyebaşladı. Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlami Tuncay Şanlı'yıikinci yarıda oyuna sürerken, eski Fenerbahçeli futbolcuya tribünlerdeyoğun sevgi gösterileri vardı. Tuncay'ın 54. dakikada Fenerbahçeağlarına gönderdiği kafa golü ise ofsayt gerekçeisyle geçerlilikkazanmadı.

SEMİH'TEN İLGİNÇ GOL!

Fenerbahçe'deBaroni ikinci yarıda Selçuk Şahin'in yerine dahil oldu. Maçın 60.dakikası geçildiğinde topa saha çok sahip olan ekip Fenerbahçe olarakgöze çarparken, Aykut Kocaman 60. dakikada Moussa Sow'u oyundan alaraksahaya Dirk Kuyt'ı sürdü. Fenerbahçe'nin ilk golünü kaydeden Semih, cezasahası dışında önünde bulduğu topu yaklaşık 30 metrelik mesafedenkaleye gönderirken, Bursaspor kalecisi Carson'un çabalarına rağmen,takımının 2. golünü kaydederek skoru 2-0'a taşıdı.

GENÇ BEYKAN SAHNEDE!

Bugolden sonra top daha çok sarı laciverli futbolcularda kalırken,Fenerbahçe'de bu kez 86. dakikada sahneye çıkan genç Beykan takımının 3.golünü kaydetti ve Fenerbahçe'nin karşılaşmayı 3-0 galip bitirmesinisağladı. Bu skorla Fenerbahçe grup maçlarında 4'te 4 yaparak kupada yarıfinale çıkmayı garantiledi. Bursaspor ise 3 puanda kaldı.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!