comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe yıldız golcüyü neden alamadı?

08 Ocak 2013, Salı 10:15

Paraguaylı yıldız Cardozo'nun eski menajeri, geçen yaz son anda yatan büyük transferle ilgili Fenerbahçe İdari Menajeri Çetinkaya'yı suçladı.

Bugün gazetesinin haberine göre; “13-14 milyon euroda anlaşmışken araya başkalarını sokmaya çalıştı” dedi. Oscar Cardozo geçen yaz Fenerbahçe’nin transfer listesindeki bir numaralı isim olarak uzun süre gündemde kalmıştı. Ancak Benfica’lı golcünün Sarı-Lacivertlilere transferi son anda suya düşmüştü. Bu transfer hikayesinin perde arkasını Cardozo’nun o dönemde menajerliğini üstlenen Portekizli FIFA menajeri Paulo Rodrigues anlattı.

Artık 20 milyon euro
Şu an Antalya’da bulunan Rodrigues sıkıntının Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’dan kaynakladığını belirterek “Çetinkaya ağustosta aradı. Cardozo için benden yardım istedi. Ben de Benfica Başkanı Luis Viera’yla konuşarak, yetki belgesi aldım. Başkan bana sözleşme fesih bedeli olarak 14, hatta 13 milyon euroda anlaşabileceğimizi söyledi. Ben de bunu Çetinkaya’ya ilettim. Ancak Çetinkaya bu bilgileri aldıktan sonra başka insanları devreye sokarak transferi yapmaya çalıştı. Bu duruma Viera çok kızdı ve fiyatı 20milyon euroya çıkardı. Bu nedenle transfer gerçekleşmedi’’ dedi. Cardozo’nun o dönemde 2 milyon euro garanti para ve 4 yıllık anlaşma istediğini dile getiren Rodrigues “Transfer toplam 20 milyon euroya gerçekleşecekken, Çetinkaya böyle davrandığı için Benfica sadece sözleşme fesih bedelini 20 milyon euro olarak belirledi’’ diye konuştu. Portekizli menajer “Fenerbahçe hâlen Cardozo’yla ilgileniyor mu’’ sorusuna ise “Fenerbahçe’ye transfer olasılığının olduğunu duyuyorum ama ben artık ilgilenmiyorum” dedi. Hasan Çetinkaya’nın ismi Musa Sow transferinde de gündeme gelmişti. Fenerbahçe’nin eski doktoru Ertuğrul Karanlık Çetinkaya’nın Türkiye’ye gelişinde baş rolü oynadığı Senegalli forvetin, dizinden kronik sakat olduğunu ve bu durumun da Çetinkaya tarafından bilindiğini iddia etmişti.

Başkan da doğruladı
Benfica Başkanı Viera, Cardozo’yu araya giren başka isimler nedeniyle satmadıklarını belirtti. “Olabilecek transfer bu yanlış yüzünden yattı” dedi.

Oscar Cardozo’nun transferi hakkında menajer Paulo Rodrigues’in verdiği bilgileri Benfica kulübü başkanı Luis Vieira da doğruladı. BUGÜN’e konuşan Vieira, Paraguaylı golcünün transferinin devreye giren başka kişiler nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi. Portekiz ekibinin başkanı “Fenerbahçe oyuncumuza talip olmuştu. Bizim fikrimiz olumluydu. Ancak görüşmeler için temaslar başladıktan sonra, Fenerbahçe adına hareket ettiklerini söyleyen başka kişiler devreye girdi. Bu son derece yanlış bir davranıştı. Bu nedenle olabilecek bir transfer gerçekleşmedi’’ dedi.

Artık koşullar değişti
Viera, “Cardozo’nun, Fenerbahçe’ye transferi mümkünmü’’ şeklindeki soruya ise “Bunlar özel konular. Bu konuda cevap vermem ama transfer dönemlerinde her şey mümkündür fakat bu kez koşullar değişti’’ cevabını verdi.

Cardozo Kimdir?
Tam adı: Oscar Rene Cardozo
Doğum tarihi: 20 Mayıs 1983
Doğum yeri: Juan Eulogio Estigarribia, Paraguay
Boyu: 1,94 m
Mevkii: Santrafor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!