comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

"Geriden gelip şampiyon olmak daha güzel"

08 Ocak 2013, Salı 01:30

Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Dirk Kuyt, 6 puanlık farka rağmen şampiyon olabileceklerini ifade etti. Bu konuda iddialı konuşan Volkan, kötü sonuçların tek suçlusunun futbolcular olduğunu da kaydetti..

Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Dirk Kuyt takımın Antalya' kampında NTV Spor'un sorularını yanıtladı.

Stoch'un FIFA Yılın Golü Ödülü'nü almasından dolayı çok memnun olduğunu ve hak etttiğini söyleyen Volkan, Spor Toto Süper Lig'deki ilk yarı performanslarını değerlendirdi. Tecrübeli file bekçi; "Ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir grafiğimiz olsa da şampiyonluk için yola devam ediyoruz. Kupayı çok istiyoruz ve şampiyon olmayı hak eden bir kadroyuz. Şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe'dir. İlk yarıda istenilen puanı toplayamadık ama bu yolda inancımız tam. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak mutlu sona ulaşacağız" dedi.

"Kötü sonuçların sorumlusu biziz"
Sezonun ikinci yarısındaki beklentileri ilgili açıklamalarda bulunan Volkan Demirel, alınan kötü sonuçların tek suçlusu futbolcuların olduğunu ve 6 puan farkı kapatıp, şampiyon olabileceklerini söyledi. Geçmişte bunun örnekleri yaşandığını belirten Volkan, "6 puan, 8-9 puan fark bir şey değil. Ben geçmişti 2 kez yaşadım. 9 puan geriden gelip şampiyon olduğumuzu bilirim. Böyle olunca daha da güzel oluyor" dedi.

Kariyeriyle ilgili düşüncelerini de aktaran Milli file bekçi; "Avrupa hedeflerim vardı ama malum süreçten sonra gemiyi terketmek istemedim. Futbolu Fenerbahçe'de bırakıp bıraktıktan sonra da camiada kalmak istiyorum" dedi.

Volkan, kulüpte yaşanan teknik direktör krizi hakkında görüşlerini bildirdi. Milli futbolcu; "Aykut hocanın nasıl bir kişilik ve teknik adam olduğunu takımca iyi biliyoruz. Biz Karabükspor maçında takımca hiç birşey yapmadık. Hocanın bir kabahati yoktu. Fenerbahçe'ye gönül veren herkese verdiğimiz sözü tutup, kupayı müzemize getireceğiz" dedi.

Son olarak deplasman yasağına her zaman karşı olduğunu söyleyen Volkan Demirel, rakip sahaya taraftar gidememesinin anormal olduğunu belirtti.

-KUYT-
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt da NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Kuyt, şampiyonluğa inandıklarını ve 6 puanlık farkın futbolda çok da önemli olmadığını ifade etti.

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Volkan Demirel ile katıldığı NTV Spor'un Futbol Aktüel Özel programında çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Tecrübeli futbolcu, şampiyonluk için takım olarak kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

"6 puan fark futbolda bir şey değil"
Fenerbahçe'de ilk sezonunu geçiren Dirk Kuyt, sarı-lacivertli kulüpte çok mutlu olduğunu söylerken geldiği günden itibaren herkesin kendine çok yardımcı olduğunu dile getirdi.Hollandalı yıldız, takımın ligdeki konumunu ve gösterdikleri futbolu da değerlendirdi. Kuyt, "Liderden sadece 6 puan gerideyiz. Takımda birkaç sıkıntılı durum var ama düzelecek. Ligde, kupada ve Avrupa'da iyi sonuçlar geleceğine inanıyorum. Futbol evrenseldir. Kazanırsanız herkes mutludur, kaybederseniz değillerdir. Biz şu an birlik olmalıyız. Daha çok çalışarak daha iyi duruma gelinebilir. Takımın birlikte kalması ve herkesin kenetlenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Aykut hoca ile çalışmaktan çok memnun olduğunu belirten Kuyt, "Premier Lig'de çok iyi antrenörlerle çalıştım. Teknik direktörler, özellikle de Aykut Kocaman benim için çok önemli. Transfer görüşmeleri için Amsterdam'a gelip bana hedeflerini anlatmış ve ikna etmişti. Ona çok büyük saygı duyuyorum. Benim oyunumda Kocaman'ın etkisi çok fazla. Aykut Kocaman futbol konusunda çok pozitif fikirlere sahip. Topun bizde kalmasını istiyor sürekli. O olmasaydı, daha kötü olurduk" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında görüşlerini dile getiren Kuyt, "Aziz Yıldırım kulübe hayatını vermiş hatta Fenerbahçe için hapse bile girmiş bir kişi. Kazanacağımız her kupa kulüp ve kendisi adına çok güzel olacağından eminim" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!