comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

"Final oynamak istiyoruz!"

20 Aralık 2012, Perşembe 17:30

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında başarılı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, gözünü Avrupa şampiyonluğuna dikti. Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Avrupa Ligi'nde Bate Borisov eşleşmesi sonrası iddialı konuştu..



Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında özellikle deplasman maçlarında kaybettiği puanlarla istikrarsız performans ortaya koyan ancak bu süreçte UEFA Avrupa Ligi'nde (C) Grubu'nda başarılı maçlar çıkaran sarı-lacivertli ekip, Amsterdam Arena'daki finalde olmak istiyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı yaptığı açıklamada, ''BATE Borisov eşleşmesiyle, çekebileceğimiz en iyi kurayı çektik. Şansımız da yaver giderse kupada mayıs ayında Ajax'ın stadı Amsterdam Arena'daki finali oynamak istiyoruz'' diye konuştu.

-''Üç kulvarda da kupaları almak istiyoruz''-
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig ekipleri içinde bu sezon 3 kulvarda da yoluna devam eden tek takım olduğunu hatırlatan Kığılı, ''Üç kupayı da almak istiyoruz'' dedi.

Yapacakları transferlerle kadrolarını güçlendireceklerini kaydeden Kiğılı, ''Şu anda 3 kulvarda da yoluna devam eden tek Türk takımıyız. Birkaç gün evvel de başkanımız açıkladı. Şu anda teknik kadro çalışmalarını bitirmek üzere. Ara transfer sezonu açılacak. Takımın gerekli görülen yerlerine 2-3 yeni transfer yapacağız. Kadromuzu çok daha güçlendireceğiz. İnşallah yolumuza 3 kupada da devam edeceğiz. Üç kupayı da almak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde 32 takımın yer aldığı 2. turda eşleştikleri BATE Borisov'un son dönemde Avrupa'da boy gösteren ve dikkat etmeleri gereken bir ekip olduğunu ifade eden Kiğılı, ''Belarus ekibi birkaç senedir UEFA Şampiyonlar Ligi'nde. Avrupa kupalarında belli bir tecrübesi var. Sonuç olarak kapalı kutu gibi görünse de bir Avrupa takımı. O bakımdan dikkatli olmak mecburiyetindeyiz'' ifadelerini kullandı.

Kurayı Radyspor'a da değerlendiren Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kığılı, "iyi bir kura çektik. Avantajlı olan taraf biziz" dedi.

Abdullah kığılı, şöyle devam etti:
"İyi bir kuraçektiğimiz düşünüyorum.UEFA Avrupa Ligi'nde gidebileceğimiz en iyi yere gitmek istiyoruz. Yönetim, teknik kadro ve futbolcular bunu istiyor. Grubu birinci bitirdik. Çekilebilecek en iyi kurayı çektik. Yukarılara çıkacağımıza inanıyorumve şans bizden yana.Çünkü ilk maçın orada olması bizim için bir avantaj. İnşallah bu turu geçeceğiz."

Ntvspor'a da konuşan Kiğılı, "Hayırlı olsun. Rakibimiz kapalı bir kutu ama sonuçta bir Avrupa takımı... 32 takım içerisinde en iyi kurayı çektik desem yalan olmaz. UEFA, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda devam eden tek takımız. Sayın başkanımız da açıkladı, 2 ya da 3 tane transfer yapacağız. Salı günü yönetim kurulu toplantımız var, ondan sonra da bu transferleri yapacağız. İyi bir kadromuz var, biraz dahakuvvetleneceğiz. 3 kupada da hedefimizi şampiyonluk olarak belirledik. Çok daha güçlü bir kadroyla inşallah devam edeceğiz" diye konuştu.

İlk karşılaşmanın deplasmanda olmasının kendileri için avantaj olduğunu söyleyen Kiğılı, "Türkiye Ligi'nde de buzlu sahalara gidip oynuyoruz, ilk maçın deplasmanda olması avantaj.. Kendi sahamızda çok daha iyi bir netice alacağımız inancını taşıyorum. 3 kulvarda da şampiyonluğun peşinde olacağız, taraftarların bunu bilmesini istiyorum" dedi.Başkanvekili Abdullah Kiğılı, son 16'ya kaldıktan sonra mutlaka kuvvetli takımlarla oynayacaklarını dile getirirken, "Buna hazırlıklıyız. Bu iki takımın maçlarını teknik kadro takip edecektir" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!