Ziraat Türkiye Kupası A Grubu maçındaFenerbahçe sahasında Sivasspor ile karşılaştı ve sarı-lacivertliler maçıBaroni'nin iki golüyle 2-0 kazandı. "/> Ziraat Türkiye Kupası A Grubu maçındaFenerbahçe sahasında Sivasspor ile karşılaştı ve sarı-lacivertliler maçıBaroni'nin iki golüyle 2-0 kazandı. ">

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kupanın Gerçek 'Baron'i!

01 Ocak 1970, Perşembe 02:00

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu maçındaFenerbahçe sahasında Sivasspor ile karşılaştı ve sarı-lacivertliler maçıBaroni'nin iki golüyle 2-0 kazandı.

Fenerbahçe ile Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında karşı karşıya geldiler.

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi kazanan taraf 2-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe'nin gollerini 66. ve 84. dakikalarda Cristian Baroni attı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe gruptaki ilk puanlarını aldı ve 3 puana yükseldi. Sivasspor ise ilk maçında puansız ayrıldı.
 

KOCAMAN'DAN YEDEK KADRO

FenerbahçeTeknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'ndaSivasspor ile yaptıkları maçta ağırlıklı olarak yedek oyuncularınbulunduğu kadroyu sahaya sürdü. Fenerbahçe'nin son dönemdeki ideal11'inden sadece Hasan Ali Kaldırım Sivasspor'a karşı ilk 11 kişilikkadroda yer aldı.

Kaleyi Mert Günok'un koruduğu sarı-lacivertliekipte savunma Orhan Şam, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz ve Hasan AliKaldırım'dan, orta alan Selçuk Şahin, Salih Uçan, Krasic, Mehmet Topuzve Stoch'tan oluştu. Forvette ise Semih Şentürk yer aldı.

Teknikdirektör Kocaman ideal 11'inden Sow, Cristian, Mehmet Topal, CanerErkin ve Bekir İrtegün'ü yedekler arasında bulundurdu. Sakatlığı bulunanKuyt ile adalesindeki sertleşme nedeniyle riske edilmeyen Sezer Öztürk18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

BEKİR'E TARAFTAR MORALİ

Fenerbahçelitaraftarlar, Galatasaray maçında kendi kalesine attığı gol nedeniylebüyük üzüntü yaşayan Bekir İrtegün'e moral verdi. Sivasspormücadelesinde yedekler arasında bulunan Bekir'i önce Selçuk Şahin ile elele tribünlere çağıran taraftarlar, daha sonra da tek başına tribünlereçağırıp tezahüratlarla destek oldu. Taraftarlar Bekir'e ''Bu taraftarseninle gurur duyuyor'' şeklinde tezahürat yaptı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçelitaraftarlar, Sivasspor ile yapılan Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinefazla ilgi göstermedi. Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'in aynısaatte Ülker Sports Arena'da Galatasaray Medical Park ile yapacağı maçagiden çok sayıda taraftarın yanı sıra soğuk havanın da etkisiyletribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Az sayıda Sivasspor taraftarı dakarşılaşmada takımlarına destek verdi.

FENERBAHÇE BASKILI BAŞLADI

Mücadeleninbaşlamasıyla birlikte Fenerbahçe topa sahip olmaya başladı ve Sivassporüzerinde baskısını da kurdu. İlk dakikalarda rakibinin çıkmasına pekmüsaade etmeyen Fenerbahçe, oyunu Sivasspor yarı sahasına yıktı. İlkdakikaların geçmesinin ardından Sivasspor az da olsa baskıyı kırdı vekontra atağa çıkmaya çalıştı fakat bunlardan sonuç alamadı. Fenerbahçeoyunun ilk 15 dakikalık bölümünde baskısını sürekli olarak hisettirse degol atamadı ve 15. dakikada durum 0-0'dı.

SİVAS TEHLİKELİ GELMEYE BAŞLADI

Mücadeleilk bölümün geride kalmasının ardından Sivasspor biraz daha oyunudengeledi ve daha çok hucüma çıkmaya başladı. Topa sahip olma oranını daartıran kırmızı-beyazlılar, etkili ataklar gerçekleştirmeye başladı.Özellikle Aatif, Erman, Eneramo üçlüsünü iyi kullanan Sivasspor,Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu fakat golü bulamadı. Fenerbahçe isebu bölümde oyundan biraz düştü ve mücadelede 30. dakikaya gelindiğindehala gol yoktu.

İlk yarıda son bölüme girilirken, iki takımın datemposu biraz düştü ve Fenerbahçe mücadele gücünü biraz daha artırarakSivasspor'a verdiği pozisyon sayısını azalttı. Özellikle orta alandamücadele biraz daha arttı ve ilk yarının sonuna kadar da böyle geçti.İlk yarıda gol olmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI HAREKETLİ BAŞLADI

İkinciyarıya iki takım da hareketli başladı ve oyunun temposu yüksek birşekilde geçti. Bu tempo sayesinde iki takım da pozisyonlar da bulmayabaşladı. İkinci yarının ilk dakikalarında Sivasspor biraz daha etkindifakat daha sonra Fenerbahçe de etkinliğini artırdı ve pozisyon bulmayabaşladı. Maçın 49. dakikasında ise Fenerbahçe'den Selçuk'un şutudirekten döndü. Dakikalar ilerledikçe bu tempo düştü ve oyun yine ortaalan mücadelesine döndü. Maçta 60. dakikaya gelindiğinde hala gol yoktu.

KOCAMAN KOZLARINI SAHAYA SÜRDÜ VE GOL GELDİ!

Fenerbahçe'ninistediği oyunu bir türlü ortaya koyamaması ve golü bulamaması üzerineteknik direktör Aykut Kocaman oyuna müdahale etti ve Semih ile MehmetTopuz'u oyundan alıp yerlerine Baroni ile Sow'u oyuna dahil etti. Budeğişiklikten sadece 1 dakika sonra da Fenerbahçe Baroni ile golü buldu.Ceza sahasında topla buluşan Baroni, attığı golle takımını 1-0 önegeçirdi.

BARONI, SİVAS'I BİTİRDİ!

Maçtason bölümlere gelirken, fenerbahçe golü bulduktan sonra biraz dahatoparlandı ve Sivasspor'un da oynamasına pek müsaade etmedi. Sivassporher ne kadar toparlanmaya çalışsa da yediği golün moral bozuluğunuyaşadı. Dakika 84 olduğunda ise Baroni tekrar sahneye çıktı ve hemtakımının hem de kendisinin ikinci golünü attı.

MERT DEVLEŞTİ!

Durumun2-0 olmasının ardından Sivasspor bir penaltı vuruşu kazandı. 86.dakikada Bekir, Eneramo'yu ceza sahasında yere düşürdü ve hakem ÖzgürYankaya penaltı noktasını gösterdi. Erman penaltıyı kullandı fakatkaleci Mert Günok penaltı atışını kurtardı ve farkın azalmasını önledi.Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçtan 2-0 galip ayrıldı.

 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!