comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe kupada Sivasspor karşısında moral arıyor!

19 Aralık 2012, Çarşamba 04:16

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda mücadele eden Sivasspor ile Fenerbahçe grubun ilk maçında karşı karşıya geliyor.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda mücadele eden Sivasspor ile Fenerbahçe grubun ilk maçında karşı karşıya geliyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak mücadeleyi Özgür Yankaya, Asım Yusuf Öz ve Mehmet Cem Hanoğlu hakem üçlüsü yönetecek. Maçta, Deniz Çoban dördüncü hakem olarak görev yapacak.

 ATV ekranlarından naklen yayınlanacak mücadeleyi Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla takip edebilirsiniz. Dilerseniz twitter üzerinden yaptığınız yorumların sonuna sporxcanli etiketini ekleyerek yorumlarınızın canlı anlatım sayfasında görünmesini sağlayabilirsiniz.
YİĞİDOLAR VE F.BAHÇE KUPADA 4. KEZ


Fenerbahçe ile Sivasspor takımları Ziraat Türkiye kupasında daha önce 3 kez karşı karşıya gelmişti. 2006-07 sezonunda grup maçlarında karşılaşan iki takımdan Fenerbahçe rakibini deplasmanda 4-0 yenmişti. 2008-09 sezonunda bu kez yarı finalde eşleşen iki takımdan Fenerbahçe sahasında 3-1 kazanıp deplasmanda 0-0 berabere kalarak finale yükselmişti.

KADIKÖY'DE SİVAS'A GEÇİT YOK

Fenerbahçe, Sivasspor ile kendi sahasında 7 Süper Lig karşılaşması oynadı. Oynanan 7 maçta Fenerbahçe 6 kez kazanırken 1 maç berabere bitti, Sivasspor hiç kazanamadı. İki takım Süper Lig tarihinde toplam 15 kez karşı karşıya gelirken bu maçlarda Fenerbahçe 10 galibiyet, Sivasspor 2 galibiyet aldı, 3 maç berabere bitti. Bu sezon Sivas'ta oynanan maç 0-0 berabere sona ermişti.

FENERBAHÇE GRUPLARDA 1 KEZ ELENDİ

Fenerbahçe Ziraat Türkiye kupasında daha önce 1 kez grup aşamasında elendi. Fenerbahçe 6 kez yer aldığı grup aşamasında 4 kez lider olarak, 1 kez 2.sırada yer alıp üst tura yükselirken sadece 2010-11 sezonunda elenmişti.

KANARYA SON 7 KUPA MAÇINDA KAYBETMİYOR


Geçen sezon 29 yıl sonra Ziraat Türkiye kupasını kazanan Fenerbahçe 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik (penaltılarla geçmişti) almıştı. Fenerbahçe bu sezonda Ziraat Türkiye kupası 4.tur maçında Pendikspor'u 1-0, 5.tur maçında Göztepe'yi 4-0 yenmeyi başardı. Fenerbahçe böylece son 2 sezonda Z.Türkiye kupasında oynadığı 7 maçta da yenilmemiş oldu. 2010-11 sezonunda Ziraat Türkiye kupası grup maçlarında 1 galibiyet 3 yenilgi alan Fenerbahçe, Aykut Kocaman döneminde Z.Türkiye kupasında toplamda oynadığı 11 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik 3 yenilgi aldı.

MUHTEMEL 11'LER


FENERBAHÇE: Mert, Orhan, Bekir, Serdar, Hasan Ali, Krasic, Selçuk, Cristian, Mehmet Topuz, Sezer, Bienvenu


SİVASSPOR:
Borjan, Erhan, Rajnoch, Navratil, Ziya, Kadir, Adem, Mehmet Nas, Abdulkadir, Aatif, Eneramo

SAAT: 20:30
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Özgür Yankaya
YAYIN: ATV 

SİVAS 4 KUPA MAÇINDA KALESİNİ GOLE KAPATTI

Sivasspor bu sezon Ziraat Türkiye kupasında 4 tur geçerek gruplara kaldı. Sivasspor tur atladığı bu 4 maçta rakiplerinden gol yemedi. Sivasspor 2.tur maçında Trabzon Kanuni takımını 3-0, 3.turda İ.Güngörenspor'u 2-0, 4.turda Manisaspor'u 3-0 ve 5.turda Gaziantepspor'u uzatmalarda 1-0 yenip tur atladı. Erman Kılıç attığı 3 golle bu sezon takımının kupa maçlarında en golcü oyuncusu oldu.

F.BAHÇE'NİN KUPA GOLCÜSÜ SEZER

Fenerbahçe bu sezon Ziraat Türkiye kupasında 2 maçta 5 gol atarken bu gollerin 3 tanesini Sezer Öztürk attı. Pendikspor maçında 1 gol atan Sezer Öztürk, Göztepe maçında 2 gol kaydetti. Sezer Öztürk ayrıca Ziraat Türkiye kupasında atılan diğer 2 golünden 1 tanesinde asist yaptı.

ÇALIMBAY: "İYİ BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYORUZ"


Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk hedeflerine ulaşarak, gruplara kaldıklarını söyledi. Grupta ilk maçı Fenerbahçe ile yapacaklarını ifade eden Çalımbay, "Grup maçlarına iyi başlamak istiyoruz. Tek hedefimiz Fenerbahçe maçından puan veya puanlar almak. Maçlar çift devreli lig usulü oynanacağı için alınan her puanın çok büyük önemi var" dedi. Kupada sonuna kadar gitmek istediklerini belirten Çalımbay, dar bir kadroya sahip olduklarını, devre arasında takıma istedikleri takviyeleri yapmaları halinde hem kupada hem de ligde çok iyi yerlere geleceklerini kaydetti. Çalımbay, sakatlıkları bulunan Kamil Grosicki, Uğur Kavuk, Erman Kılıç ve Milan Cerny'nin Fenerbahçe maçında forma giyemeyeceğini sözlerine ekledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!