comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Meireles için EL FALI!

18 Aralık 2012, Salı 12:02

Fenerbahçe'nin Portekizlisi Raul Meireles, hakeme 'gay' işareti mi yaptı, yoksa korktun mu dedi? Haberler, haberler, haberler...

Derbi bitti ama yankıları hala sürüyor. Galatasaray'ın sahasında 2-1 kazandığı Fenerbahçe maçı sonrasında ne atılan goller ne oynanan futbol; gündemi meşgul eden tek olay Raul Meireles'in gördüğü kırmızı kart ve sonrasında yaptığı hareketler.... Ülke basını tarafından yakından takip edilen olayda Meireles'e atfedilen açıklamalar, yapılan yorumlar ve yazılan haberler birbirinden farklılıklar taşısa da ortak görüş; "Meireles büyük bir ceza alacak" İşte medyanın Meireles olayına bakışı...

MİLLİYET

OKEY...
"Önce takım arkadaşlarına pozisyonu anlatan, ardından Portekiz basınına konuşan F.Bahçeli yıldız, "Ne hakeme tükürdüm ne de gay işareti yaptım. Dünyanın her yerinde o hareket 'Okey' anlamına gelir" dedi."
HÜRRİYET
ELEŞTİRİ...
"Fenerbahçe'nin Portekizlisi Raul Meireles, derbide tartışılan hareketi sonrası kendini savundu. "O hareketi yaparken hakeme eşcinsel demek istemedim" diyen Meireles, Ben orada hakeme şunu ifade etmeye çalıştım; Çok kısa süre önce aynı oyuncu bana faul yapmıştı ve hakem ne kartına ne de düdüğüne başvurmuştu. Hemen ardından benim kırmızı kart gördüğüm pozisyonda hemen düdüğünü çalıp kartı verdi. O yaptığım hareket Portekiz kültüründe kötü anlamda değil, eleştiri manasında kullanılıyor" dedi."

SABAH
GAY İŞARETİ YOK...
"Derbi bitti, kavgası sürüyor. Maçın 77. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart gören Raul Meireles, hakem Halis Özkahya'ya küfür etmediğini, 'gay' işareti yapmadığını ve tükürmediğini söyledi. Portekiz'in Publico gazetesine konuşan Meireles, "Hayatımda ilk kez kırmızı kart gördüm. Hakeme 'Normal bir fauldü. Kırmızı kart bence çok ağır' dedim" ifadesini kullandı"

FANATİK ...
YEMEZ!
"Raul Meireles, "Hakeme, '29 yaşındayım. Kariyerim boyunca hiç kırmızı kart görmedim. Sen bana haketmediğim şekilde kırmızı kart gösteriyorsun' diye tepki gösterdim. Bunda da haklıydım" dedi. Meireles'in, yaptığı hareketi Portekizli gazetecilere sorduk. Onlar, olay hareketin fotoğraflarına bakıp, bunun ülkelerinde ".... yemez" anlamına geldiğini söyledi."



AMK
KORKTUN...
Hakem Halis Özkahya'ya yönelik harketleri sonrası ceza alması beklenen Raul Meireles, kırmızı kart sonrası hakeme gay işareti yaptığı iddialarına yanıt verdi: "Ben hakeme gay işareti yapmadım. Hakeme 'Korktuğun ve atmosferden etkilendiğin için Yekta'nın yaptığı harekete faul vermedin. Sonra benim yaptığım harekete faul verdin. Korktuğun için veremedin.' dedim"



...VE MEIRELES; "Son pozisyonda Yekta'nın bana yaptığı faulu devam ettirip sonrasında benim Yekta'ya yaptığım hareket nedeniyle kırmızı kart gördüm. Futbol hayatım boyunca sert futbol oynanan İngiltere Premıer Lig dahil hiçbir yerde kırmızı kart görmedim. Kariyeri boyunca kırmızı kart görmemiş biri olarak bunları yaşamak beni sinirlendirdi ve hakemle yaşadığım diyaloglara neden oldu. Kesinlikle hakeme tükürmedim. Bana verilen kırmızı kartın doğru olmadığını düşünüyorum"

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!