comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Deplasman yasağı sürecek!

13 Aralık 2012, Perşembe 14:17

Ligde iki ezeli rakip G.Saray ile F.Bahçe'nin TT Arena'da karşı karşıya geleceği maç öncesinde sarı lacivertli yönetiminin deplasmanda oynayacakları mücadeleye sarı lacivertli taraftarları götürme isteği geri çevrildi.

Ligde iki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geleceği maç öncesinde Fenerbahçe yönetiminin deplasmanda oynayacakları mücadeleye sarı lacivertli taraftarları götürme isteği, İl Spor Güvenlik Gurulu tarafından geri çevrildi.

İl Spor Güvenlik Kurulu, deplasman yasağı kararının bu sezon sonuna kadar oynanacak olan tüm maçlarda geçerli olacağını duyurduç. İstanbul Valiliği Fatih Emniyet Müdürlüğü Binası'nda yapılan toplantıya Galatasaray Kulübü adına Ali Dürüst ve Lütfi Arıboğan, Fenerbahçe Kulübü adına Ömer Temelli katıldı. Emniyet mensupları ve stad yetkililerinin de yer aldığı toplantıda Türk Telekom Arena'da oynanacak olan dev maçta deplasman taraftarlarının stada alınmamasına, 900 polis, 30 özel güvenlik elemanının görev yapmasına, güvenlik tedbirlerinin saat 16:00'dan itibaen alınmasına ve stat kapılarının saat 17:00'de açılmasına karar verildi.
ALİ DÜRÜST NE DEDİ?

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Dürüst, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, kulüp olarak sezon başında yapılan protokolün devam etmesini istediklerini belirterek, ''Derbide valiliğimiz her türlü tedbirin alınacağını belirtti. Bundan bir şüphemiz yok. Sezon başında kulüplerle aramızda yaptığımız protokolün, bu sezon için devam etmesini ve derbi maçlarda deplasmana taraftar gitmemesini talep ettik. Bu derbi, geçen senenin bulutlarını da üzerimizden kaldıracaktır'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü'nün, derbiye taraftarlarını getirme isteğini toplantıda tekrarladığını kaydeden Dürüst, ''Sezon başında böyle bir karar verildi. Bu arada 2 derbi maç oynandı. Bu değişikliği yapmanın başka spekülasyonlara yol açacağını ortaya koyduk. Hepimizin gönlünde yatan, rakip taraftarların da tribünde yerini alması, ama sezon başında aldığımız kararın devam etmesinin daha hayırlı olacağına inandık'' ifadelerini kullandı.

Dürüst, önümüzdeki günlerde kulüplerle bir araya gelerek, gelecek sezon için deplasman yasaklarını ve 6222 sayılı kanundaki aksaklıkları tespit etmek için toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi.



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!