comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kocaman: "En büyük iş hakemlere düşüyor"

09 Aralık 2012, Pazar 22:02

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Kocaman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un oyun tarzının sert olduğunu ve burada asıl işin hakemlere düştüğünü dile getirdi. Kocaman, Stoch'un kadroda olmamasını tam anlamıyla teknik direktör tasarrufu ile ilgili bir durum olduğunu belirtti ve Kuyt ile Stoch arasında yapılan görüşmeden haberinin olmadığını ifade etti.

"G.SARAY MAÇI ÖNCEİ KAZA YAŞAMAK İSTEMİYORDUK" İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri açısından beklediklerinden daha zor geçtiğini vurgulayan Kocaman, "Zorlu Galatasaray maçı öncesi puan kaybetmek istemiyorduk, yeteri kadar kaybettik zaten. Her zamanki zorlu karşılaşma söyleminin ötesinde karşımızdaki rakibin oyuncu kalitesini göz önüne aldığımız zaman maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Maça erken golle başladık ve açıkcası oyun şansı da bizim yanımızdaydı. Maçın hemen başında golü bulmamızın avantajını iyi kullanamadık ve kısa bir süre içerisinde golü yedik. İlk yarı bizim açımızdan gelgitler ile geçti." dedi.
"HAKEMLERİN BİR STANDART BELİRLEMESİ GEREKİYOR" Hakemlerin verdikleri kararlar ve uzatma dakikaları konusunda bir standart belirlemeleri gerektiğini ifade eden Kocaman, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sert ve dirençli oyun yapısı var. Bu durum onların en doğal hakkı ancak burada iş önemli ölçüde hakemlere düşüyor. Hakemler, tüm pozisyonları çok iyi sezmeli... Volkan'ın sakatlığında 1 dakika geçti ama hakemin maçı uzattığı dakikaya bakınca bir standart olmadığını görüyoruz. Aynı şekilde, karşılaşmanın ikinci yarısında da oyun çok durdu ancak yine uzatma dakikalarında bir standart yoktu." şeklinde konuştu.

"KUPA MAÇINDA KADRODA DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR" Göztepe ile oynanacak olan kupa maçında kadroda bazı değişiklikler yapabileceğinin de sinyallerini veren Kocaman, "Haftasonu Galatasaray ile kritik bir maçımız var ve ondan önce de bir kupa maçımız olacak. İki maç öncesinde aldığımız bu galibiyet bizler için moral oldu. Bundan sonraki maçlarda ve ilk etapta kupa maçında kadroyu yine en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Geçen sene de kupayı kazanırken bu şekilde devam etmiştik" ifadelerini kullandı.

"STOCH KARARI, ANTRENÖR TASARRUFUDUR" Miroslav Stoch'un kadroda olmamasını tam anlamıyla teknik direktör tasarrufu olduğunu ifade eden Kocaman, "Kuyt ile Stoch bir görüşme yaptı mı bilmiyorum, haberim yok. Kuyt ile Stoch bir görüşme yaptıysa bu iyi bir gelişme... Stoch, bugün kadroda yok çünkü şeklinde bir cümle kurmak istemiyorum. Biz antrenörüz ve bu kararları almak durumundayız. Stoch'un bugün kadroda olmaması da tam anlamıyla antrenör tasarrufu ile ilgili bir durum. Bizler burada sadece Fenerbahçe'nin başarısını düşünmek zorundayız" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!