comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Şike Davası'nda FLAŞ gelişme - Fenerbahçe Haberleri

05 Mart 2016, Cumartesi 16:01
Şike Davası'nda FLAŞ gelişme - Fenerbahçe Haberleri

3 Temmuz sürecinde başlatılan şike davasında tüm sanıkların beraat etmesinin ardından şimdi de sanıkların şikayetçi olması davaya yeni bir boyut getiriyor.

FutbolArena - Şike Davası olarak adlandırılan 3 Temmuz süreciyle ilgili tüm sanıkların beraati sonrası İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, mağdurlara şikayetçi olup olmadıklarını sordu. Tüm mağdurların şikayetçi olması üzerine dava yeni bir boyut kazandı.
 

Şike Davası'nda yeni gelişme
 

Fanatik'in haberine göre; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bugüne kadar, 3 Temmuz sürecinde ifadeye çağrılan, gözaltına alınan, hapis yatan veya serbest bırakılan 158 kişiyi telefonla tek tek arayıp ifade vermeye çağırdı. Çağrılanlar arasında eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, futbolcular İbrahim Akın, Korcan Çelikay gibi isimler bulunuyor.

DAVALAR BİRLEŞTİRİLEBİLİR

Eminyette, ifadeye çağrılan isimlere 3 Temmuz 2011'de futbolda şike yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonunu yapan polis, savcı ve hakimlerden şikayetçi olup olmadıkları soruldu.
Bazı isimlerin şikayetçi olmadığı öğrenilirken, bir çok kişi ise, ağırlıklı olarak yasa dışı telefon dinlemesinden şikayetçi olduğunu bildirdi.

Soruşturma sonunda şayet savcılık bir iddianame hazırlarsa dava açılacak. Mahkeme davayı kabul ederse, yüksek olasıklıkla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında eski bakanların da olduğu 34 kişinin müşteki ve mağdur sıfatıyla yer aldığı ve Fethullah Gülen'in de terör örgütü kurmakla suçlandığı davayla birleştirilecek.

AZİZ YILDIRIM ŞİKAYET ETMİŞTİ

Şike davasında yenilenen yargılama sonunda beraat eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere, davada yargılanan çok sayıda sanık, 3 Temmuz sürecinde kendilerine kumpas kurulduğunu belirtip şikayette bulunmuştu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Basşavcılığı da organize şubeyi iddiaları araştırmak üzere görevlendirdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!